|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dolması, hazırlanışı, malzemesi, mantar, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Mantar Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantar Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiMantar dolması Mantar dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 20 adet Malzemeler: 20 adet mantar 4 yemek kaşığı elma sirkesi 400 ml ![]() 1 demet dereotu 100 gram mayonez 6 adet yumurta 120 gram krema 9 yemek kaşığı sıvıyağ 50 gram pastırma 1 adet soğan 2-3 diş sarmısak 10 gram süzülmüş kapari tozşeker deretou beyaz biber tuz Hazırlanışı: Mantarları temizleyin, yıkayın ve süzülmeye bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için pastırma ve soğanı incecik doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaparileri ve 1/2 demet dereotunun yapraklarını incecik kıyın ![]() ![]() ![]() Yumurtaları krema ile çırpın ![]() ![]() ![]() Yumurtaları tavaya boşaltın, hafif sertleşmesini bekleyip, 8-10 dakika kapağı kapalı olarak pişirin ![]() Omleti bir tabağa alıp, bir kurabiye kalıbı ile 20 daire hazırlayın ![]() Mantarları süzün, içlerini hazırladığınız harç ile doldurun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|