Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fesleğenli, havuç, hazırlanışı, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri

Fesleğenli Havuç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Havuç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Fesleğenli havuç
Fesleğenli havuç Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

500 gram bebe havucu
1 su bardağı sebze suyu (tablet)
200 gram arpacık soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 yemek kaşığı balsamik sirke
1/2 demet fesleğen
100 gram parmezan peyniri
toz şeker
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Havuçları saplarını koparmadan ayıklayın Bütün olarak sebze suyuyla kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin Havuçları süzüp sebze suyunu bir kaba alın Arpacık soğanlarını ayıklayıp ince ince dilimleyin ve zeytinyağında hafifçe kavurun Sebze suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın Tuz, karabiber, bir tutam şeker ve balzamik sirke ekleyip sıcakken havuçların üstüne dökün Soğuduktan sonra servis tabağına alın
Fesleğen yapraklarını saplarından ayıklayın ve şerit şerit doğrayın Parmezanı küçük parçalara kesip havuçun üzerine serpin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.