|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dolması, fındıklı, hazırlanışı, lahana, malzemesi, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Fındıklı Lahana Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Lahana Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiFındıklı lahana dolması Fındıklı lahana dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 90 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 adet lahana 2 dilim tost ekmeği 1 adet soğan 1/2 demet mercanköşkü 1 adet elma 400 gram dana kıyma 1 adet yumurta 50 gram kıyılmış fındık 1 tatlı kaşığı hardal 4 yemek kaşığı sıvıyağ 150 ml beyaz şarap400 ml et suyutuz karabiber Hazırlanışı: Lahanayı temizleyin, sap uzantısını kama biçiminde kesip çıkarın Tuzlu kaynar suda dış yaprakları gevşemeye başlayıncaya kadar kaynatın 8 büyük yaprak elde edecek şekilde dış yapraklarını dikkatlice çıkarın Kalan lahanayı başka bir tarif için saklayın![]() Tost ekmeklerini soğuk suda bekletin Soğanı soyun ve küp şeklinde doğrayın Mercanköşk yapraklarını ince ince kıyın Elmayı soyun, parmak kalınlığında uzun uzun doğrayın Ekmeğin suyunu sıkın ve kıymayla karıştırın Soğan, mercanköşk, yumurta, fındık ve hardalı ilave edin İyice yoğurun Tuz ve karabiber katın Harcı 8 eşit parçaya bölün![]() 4 lahana yaprağı üzerine birer parça kıymalı harç yerleştirin, bıçak yardımıyla üzerine yayın Onun da üzerine diğer lahana yapraklarını ve birer parça daha kıymalı harcı koyun, üstteki harcı da bıçak yardımıyla yayın Elma parçalarını ortaya yerleştirin Lahananın yanlarını içe doğru kapatın ve alttan başlayarak rulo biçiminde sıkıca sarın Bir kürdan yardımıyla tutturun![]() Yağı bir tencerede ısıtın, lahana sarmalarını aynı tencerede harlı ateşte kızartın Beyaz şarabı katıp bir taşım kaynatın Et suyunun yarısını ilave edin, üzeri kapalı olarak 25 dakika pişirin Sarmaları tersyüz edin, kalan et suyunu da ekleyip 20 dakika pişirin Sarmaları pişme suyuyla birlikte servis yapın Yanında patates sunabilirsiniz
|
|
|
|