|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dolması, hazırlanışı, hindili, malzemesi, mantar, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
Hindili Mantar Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindili Mantar Dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiHindili mantar dolması Hindili mantar dolması Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 8 adet iri mantar 300 gram hindi göğsü 1 adet soğan 1 adet yumurta 3 diş sarmısak 2 yemek kaşığı ufalanmış ekmek kabuğu 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri 30 gram tereyağı 1 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Mantarları temizleyin Saplarını koparıp, baş kısımlarını ayırın Soğan ve sarmısağın kabuklarını soyup ince ince dilimleyin![]() Hindi göğsünü, çalışma tezgahında ince ince dilimleyip bekletin ![]() 10 gr tereyağını tencereye koyup hafif ateşte eritin Soğan ve sarmısakları yağa katın, renkleri sararana kadar kavurun Mantarların saplarını ekleyip kavurmaya devam edin![]() Maydanozların saplarını ayırıp ince kıyın ![]() Derin bir kapta ince ince kıydığınız hindi göğsünü soğanlı ve mantarlı karışıma iyice yedirin Kıyılmış maydanozları, ekmek kabuğunu ve 1 adet yumurtayı da karışıma katın Tuz ve biber ekleyerek tatlandırın![]() Fırını 210o Cde ısıtın Mantarları ters çevirip içlerini hazırladığınız harçla doldurun Üzerine rendelenmiş peynirden serpin![]() Tereyağından ince dilimler kesin mantarların üzerine ekleyin 30 dakika fırınlayın Sıcak sunun
|
|
|
|