Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlanışı, kavurma, malzemesi, patates, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri

Patates Kavurma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Kavurma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Patates kavurma
Patates kavurma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

15 kilogram kereviz
2 yemek kaşığı elma sirkesi
600 gram pırasa
1 adet yumurta akı
80 gram galeta unu
5 dilim tost ekmeği
1 adet acı kırmızı biber
200 gram soğan
130 gram tereyağı
2 adet yumurta
500 gram kıyma
400 ml et suyu
3 adet limon
6 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 litre sıvı yağ
1 yemek kaşığı nişasta
tuz
beyaz karabiber
150 gram soğan
4 diş sarmısak
150 gram havuç
100 gram kereviz
1 adet tavuk
4 yemek kaşığı sıvıyağ
230 ml beyaz şarap
3 sap kekik
400 ml tavuk suyu
50 gram ceviz içi
200 gram siyah üzüm
20 gram toz şeker
tuz
karabiber
15 kilogram armut
2 yemek kaşığı beyaz şarap
60 gram kedidili
2 adet limon
100 gram haşhaş
150 gram badem ezmesi
200 ml süt
250 gram tereyağı
250 gram tozşeker
4 adet yumurta
500 gram un
1 paket kabartma tozu
200 gram ayva jölesi
2 adet çubuk vanilya
500 ml kremşanti
2-3 yemek kaşığı elma suyu
tuz
1 kilogram patates
350 gram mantar
1/2 demet maydanoz
4 diş sarmısak
3 sap biberiye
100 gram kurutulmuş domates
10 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patatesleri tuzlu suda kabuğunu soymadan sert kalacak şekilde haşlayın Soğumaya bırakıp kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin
Mantarları ayıklayın, ince ince dilimleyin Biberiye yapraklarını saplarından ayırın
Maydanoz yapraklarını iri kıyın Sarmısağı soyun, ufak parçalara kesin Kurutulmuş domatesleri 1 cm büyüklüğünde doğrayın
Zeytinyağını tavada kızdırıp patates dilimlerini ara sıra çevirerek kızartın Sonra mantar, sarmısak parçaları, biberiye ve kurutulmuş domatesleri ilave edip onları da kısa bir süre kızartın Tuz, karabiberle tatlandırın Maydanoz ile karıştırıp bekletmeden servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.