|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, kavurma, malzemesi, patates, sebze, tarifi, yapılışı, yemekleri |
![]() |
Patates Kavurma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates Kavurma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiPatates kavurma Patates kavurma Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 1 ![]() 2 yemek kaşığı elma sirkesi 600 gram pırasa 1 adet yumurta akı 80 gram galeta unu 5 dilim tost ekmeği 1 adet acı kırmızı biber 200 gram soğan 130 gram tereyağı 2 adet yumurta 500 gram kıyma 400 ml ![]() 3 adet limon 6 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1/2 litre sıvı yağ 1 yemek kaşığı nişasta tuz beyaz karabiber 150 gram soğan 4 diş sarmısak 150 gram havuç 100 gram kereviz 1 adet tavuk 4 yemek kaşığı sıvıyağ 230 ml ![]() 3 sap kekik 400 ml ![]() 50 gram ceviz içi 200 gram siyah üzüm 20 gram toz şeker tuz karabiber 1 ![]() 2 yemek kaşığı beyaz şarap 60 gram kedidili 2 adet limon 100 gram haşhaş 150 gram badem ezmesi 200 ml ![]() 250 gram tereyağı 250 gram tozşeker 4 adet yumurta 500 gram un 1 paket kabartma tozu 200 gram ayva jölesi 2 adet çubuk vanilya 500 ml ![]() 2-3 yemek kaşığı elma suyu tuz 1 kilogram patates 350 gram mantar 1/2 demet maydanoz 4 diş sarmısak 3 sap biberiye 100 gram kurutulmuş domates 10 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Patatesleri tuzlu suda kabuğunu soymadan sert kalacak şekilde haşlayın ![]() ![]() Mantarları ayıklayın, ince ince dilimleyin ![]() ![]() Maydanoz yapraklarını iri kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını tavada kızdırıp patates dilimlerini ara sıra çevirerek kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|