Bademli Ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Yemeği Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Yemeği Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiBademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze (4 Kişilik) Bademli ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Yemeği Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Malzemeler 800 gr Patates 200 gr Bezelye 1 Adet Soğan 100 gr Jambon 1 Adet Mozzarella ya da Dil Peyniri 4 Adet Domates 60 gr Badem Maydanoz Etsuyu Rendelenmiş Parmesan Peyniri Veya Eski Kaşar Tereyağı Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Bir tavaya koyduğunuz 20 gr (1 Çorba kaşığından biraz fazla) tereyağında, doğranmış soğanı öldürün Bezelyeleri tuzunu ve karabiberini ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirin Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra ince ince dilimleyin Yağladığınız bir fırın tepsisinin dibine ilk patates katını dizin Üstüne bezelyelerin yarısını, dilimlenmiş mozzarelle ya da dil peynirinin yarısını, küp şeklinde doğranmış domates ve jambonun yarısını döşeyin Tuz, karabiber ilave ettikten sonra ikinci patates katını dizin Diğer malzemelerin kalanını da aynı sırayla koyup işlemi bitirin Tüm yüzeyini 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, ince dilimlenmiş badem ve 2 çorba kaşığı parmesan peyniri ya da eski kaşar rendesiyle kaplayın Tüm malzemenin üstüne 4 kepçe etsuyu döktükten sonra kabı, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına verin 45 dakika sonra çıkarıp aynı kapta servis yapın |
Bademli Ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Yemeği Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Ve Kaşar Peynirli Karışık Sebze Yemeği Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiBademli Sebze Çorbası Malzemeler : • 3 yemek kaşığı margarin • 1 adet havuç • 1 adet kabak • 2 adet pırasa • 1 adet patates • 1 su bardağı mısır • 4 adet taze soğan • 8 su bardağı et suyu • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber • Tuz-karabiber Terbiyesi: • 1/2 limonun suyu • 1 adet yumurta sarısı • 1/2 su bardağı İri çekilmiş badem veya file badem Hazırlanışı : Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, ayrı ayrı tabaklara rendenin geniş tarafı ile sebzeleri rendeleyin Pırasaları ayıklayıp, ince ince kıyın Patatesin kabuğunu soyup, rendeledikten sonra patatesin kararmaması için su dolu bir kasede bekletin Taze soğanları ayıklayıp, saplarını ve uçlarını ayrı ayrı tabaklara kıyın Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine kıyılmış pırasaları ilave edip, kavurun Pırasalar kavrulduktan sonra içine rendelenmiş havuçu, kabağı,suyunu süzgeç ile süzdüğünüz rendelenmiş patatesi ve taze soğanların kıyılmış uç kısımlarının ilave edip, kavurmaya devam edin Daha sonra kavrulmuş sebzelerin içine mısırı ,et suyunu, kırmızı pul biberi,tuz- karabiberi ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım orta ateşte kaynatın Çorba ateşte kaynarken, terbiyesi için küçük bir kasenin içerisinde limon suyunu, yumurta sarısını ve iri çekilmiş bademi bir çırpıcı veya çatal yardımı ile karıştırın Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce tebiyeyi karıştırarak çorbaya ilave edip, bir taşım çorbayı kaynatın (Terbiyeyi ilave ettikten sonra fazla kaynatırsanız , terbiye kesilir) Servis tabağına aldığınız çorbayı, taze soğanların yeşil sapları ile süsleyip, sıcak olarak servis edin Afiyet olsun |
|