|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, malzemesi, tarifi, tatlı, yapımı |
![]() |
Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı MalzemesiYOĞURT TATLISI Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi Malzeme: 1 su bardağı süzme yoğurt, 2 su bardağı un, 1 çay bardağı pudra şekeri, 2 çay bardağı toz şeker, 3 adet yumurta, 3 su bardağı su, kabartma tozu, Tarif: Un ve pudra şekerini karıştırın, yumurtaları kırın ve çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VİŞNELİ TATLI Malzeme: 2 paket bebe bisküvisi, 2 paket vanilyalı puding, 3,5 bardak vişneli meyva suyu, 3 bardak süt, 1 kase dondurulmuş vişne ![]() Bir paket vanilyalı pudingi 3 bardak sütle pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine bir kat daha bebe bisküvisi dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VİŞNELİ EKMEK Malzeme: 1 paket dondurulmuş vişne, 1/4 limonun suyu, 750 gr toz şeker, 2 bardak su, 3 ekmek, Tarif: Ekmekleri bir cm kalınlığında dilimler halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VEZİR PARMAĞI Malzeme: 500 gr un, 3 bardak su, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı, 4 adet yumurta, 4 bardak su, 4 bardak şeker, limon suyu, kızartmak için sıvıyağ, Tarif: Öncelikle şurup için 4 bardak şekerle 4 bardak suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TULUMBA TATLISI Malzeme: 500 gr şeker, 5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 3 çorba kaşığı tereyağı, su bardağı su, 1 kahve kaşığı tuz, 2 su bardağı un, 3 yumurta, 1-2 su bardağı sıvıyağ, Tarif: Bir tencereye şeker ve suyu katıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın ![]() ![]() Hamur için büyük bir tencereye tereyağını koyup, orta ateşte eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TEZPİŞTİ Malzeme: 10 çarba kaşığı şeker, 1 lt ![]() 2 yumurta, 3 çorba kaşığı pirinç unu, vanilya, Tarif: Pirinç ununu, şekerle birlikte bir tencereye koyarak karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞTRUDEL Malzeme: 250 gr un, 100 gr tereyağı, 1 çay fincanı su, 1 fiske tuz, 1 adet yumurta akı, 500 gr pudra şekeri, 125 gr ince çekilmiş ceviz, 50 gr elma, 1,5 kahve fincanı toz şeker, 100 gr kuru üzüm, 1 çay kaşığı tarçın, Tarif: Soyulup ince ince doğranmış elmaları, çekirdeksiz kuru üzümü, toz şeker ve tarçınla harmanlayarak karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEKERPARE Malzeme: 3 su bardağı toz şeker, 3 ![]() yarım limon suyu, 5 kahve fincanı un, 10 çorba kaşığı pudra şekeri, 2 ![]() 1 adet yumurta, yarım su bardağı toz badem, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, yarım limon kabuğu rendesi, fındık içi veya badem, Tarif: Derin bir kapta un, pudra şekeri, margarin, yumurta, toz badem, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini karıştırıp iyice yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı MalzemesiSADABAD LOKMASI Malzeme: 1,5 su bardağı su, 2 su bardağı un, 3 çorba kaşığı margarin, 3 adet yumurta, 1 tutam tuz, 1 tutam şeker, 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık, 2,5 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker, 2 dilim limon, Tarif: Öncelikle şurubu hazırlamak için 2,5 bardak şeker ile 2,5 bardak suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() REVANİ Malzeme: 6 adet yumurta, 3 çay bardağı un, 3 çay bardağı irmik, 5 çay bardağı şeker, 3 çay bardağı su, 1 adet limon, Tarif: Bir kap içinde yumurtalar bir kaşık şekerle birlikte çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MÜŞEBBEK TATLISI Malzeme: 450 gr su, 350 gr un, 15 gr maya, kızartma için sıvıyağ, 1 lt ![]() 2 kg toz şeker, yarım limon, Tarif: Bir tencerede 1 litre su ile şeker kaynamaya bırakılır ![]() ![]() ![]() Un, maya, su ve hazırlanan şurubun 15 gr'ı karıştırılır ![]() ![]() Bir tavaya sıvıyağ koyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KREM ŞANTİ Malzeme: 4 su bardağı krema, 8 çorba kaşığı pudra şekeri, Tarif: Kremayı buzdolabında soğutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KREM KARAMEL Malzeme: Önceden hazırlanmış karamel, 2 su bardağı süt, 3 yumurta, 2 yumurta sarısı, 4 çorba kaşığı tozşeker, Tarif: Karameli hazırlayıp, krem karamel kalıplarının dibine dökün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı ince bir tel süzgeçten geçirerek, dibine karamel konmuş kalıplara dökün ![]() ![]() ![]() Krem karamel pişince tepsiyi fırından alın ![]() ![]() ![]() ![]() KOLAY LOKMA TATLISI Malzeme: 2 bardak un, 3 adet yumurta, su, karbonat, 1 tutam tuz, 1 bardak sıvıyağ, 3 su bardağı şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1,5 su bardağı su, Tarif: Şeker ve 1,5 su bardağı suyu bir tencerede kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavada ayçiçek yağına, hamuru kaşık kaşık dökerek her iki tarafını iyice kızartın ![]() ![]() ![]() KARAMEL Malzeme: 2 kahve fincanı tozşeker, 1 çay bardağı su, Tarif: Karameli hazırlamak için bir kaba şekeri ve suyun 4 çorba kaşığını koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İRMİK HELVASI-II Malzeme: 250 gr tereyağı, 500 gr irmik, 1 kg tozşeker, 500 gr süt, 1 lt su, 100 gr dolma fıstığı, 500 gr tuzsuz kilis peyniri veya tuzsuz dil peyniri, Tarif: Derince bir tencereye su, süt ve şekeri koyup, şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İRMİK HELVASI-I Malzeme: 1 ![]() 125 gr paket margarin, 1 su bardağı şeker, 1 çorba kaşığı çam fıstığı, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, Tarif: Yağı bir tencerede eritip, irmiği ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FİYONK TATLISI Malzeme: 1 ![]() 2 su bardağı un, 3 çorba kaşığı margarin, 3 adet yumurta, bir tutam tuz, 1 ![]() 2 ![]() 2 ![]() 1/4 limon, Tarif: Şurubunu hazırlamak için öncelikle 2,5 bardak su ile 2,5 bardak şekeri kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Tatlıları şerbetin içinde fazla bekletmeyin yoksa yumuşayabilir ![]() FISTIK DOLMASI Malzeme: 500 gr su, 350 gr un, 15 gr margarin, 300 gr Antep fıstığı, kızartma için sıvıyağ, 4 bardak su, 4 bardak şeker, limon suyu, Tarif: 4 bardak su ve 4 bardak şeker ile şurup kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edin ![]() ![]() Tencereye su ve margarini koyup kaynatın ![]() ![]() ![]() Hamuru ateşten alın ve bir tezgah üzerinde merdane ile ezin ![]() ![]() ![]() ![]() Fıstık dolmalarını bir tava içinde sıcak yağda kızartın ![]() ![]() ![]() FIRINDA SÜTLAÇ Malzeme: 2 kg ![]() 1250 gr ![]() 1 kahve fincanı kırık pirinç, ½ kahve fincanı pirinç unu, ¼ kahve fincanı nişasta, 1 kahve kaşığı tuz, Tarif: Tencereye ayıklanmış pirinçleri koyun, 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı MalzemesiÇİKOLATALI MUS Malzeme: 200 gr bitter çikolata 2,5 çorba kaşığı margarin, 3 adet yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker, 100 gr krema, 2 paket vanilya, Tarif: Çikolata ve margarini sıcak su dolu daha büyükçe bir kabın içerisine oturtulan bir kabın içinde eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BÜLBÜL YUVASI Malzeme: Yarım kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tutam tuz, 3 çorba kaşığı yoğurt, 1 kase nişasta, yarım kg ceviz, 1 paket margarin, 7 su bardağı toz şeker, 8 su bardağı su, yarım limon, Tarif: Toz şeker ve suyu bir tencede kaynatın ![]() ![]() Başka bir kapta unu, yumurtayı, sütü, sıvıyağı, tuzu, yoğurdu kabın içinde karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BAKLAVA-II Malzeme: 1/2 kg un, 2 yumurta, 1 çimdik tuz, 1/2 bardak su, 300 gr toz yeşil fıstık veya ceviz, 4 bardak su, 4 bardak şeker, limon suyu, Tarif: Baklavanın şurubu için su ve şekeri kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BAKLAVA-I Malzeme: 1 kg un, 1,5 bardak su, 3 adet yumurta, 50 gr margarin veya tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, nişasta, 1 lt ![]() 2 kg toz şeker, yarım limon, Tarif: Unun ortasını havuz gibi açın, içine yumurta, su ve tuz katarak iyice yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanan yumakları bol nişasta ve merdane yardımıyla mümkün olduğunca ince bir şekilde açın ![]() ![]() ![]() Tepsideki yufkaların üstüne ceviz, fıstık vb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|