Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlanışı, malzemesi, tarifi, tatlı, yapımı

Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi



YOĞURT TATLISI
Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi
Malzeme:

1 su bardağı süzme yoğurt,
2 su bardağı un,
1 çay bardağı pudra şekeri,
2 çay bardağı toz şeker,
3 adet yumurta,
3 su bardağı su,
kabartma tozu,
Tarif:

Un ve pudra şekerini karıştırın, yumurtaları kırın ve çırpın Un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye döküp orta ısılı fırında pişirin Fırından çıkarınca üzerine 1 bardak sıcak su döküp üstü kapalı olarak 10 dakika kadar bekletin Bu beklemenin sonunda 2 bardak su ve 2 bardak şekerle hazırladığınız şurubu sıcak olarak döküp soğutun
VİŞNELİ TATLI

Malzeme:

2 paket bebe bisküvisi,
2 paket vanilyalı puding,
3,5 bardak vişneli meyva suyu,
3 bardak süt,
1 kase dondurulmuş vişne Tarif:

Bir paket vanilyalı pudingi 3 bardak sütle pişirin Geniş bir cam kaba bebe bisküvilerinin yarısını dizin Pudingi üzerine yayın
Üzerine bir kat daha bebe bisküvisi dizin Bisküvilerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış vişneleri bolca yerleştirin Kalan pudingi 3,5 bardak vişne suyu ile pişirin Kaptaki vişnelerin üzerine yayın Buzdolabında bir iki saat bekletin İyice soğuduktan sonra servis yapın
VİŞNELİ EKMEK

Malzeme:

1 paket dondurulmuş vişne,
1/4 limonun suyu,
750 gr toz şeker,
2 bardak su,
3 ekmek,
Tarif:

Ekmekleri bir cm kalınlığında dilimler halinde kesin Keskin bir bıçak vasıtası ile kabuklarını çıkarttıktan sonra ekmekleri kızartın ve tepsiye dizin Şurubu hazırlamak için vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp 375 gr şeker (şekerin yarısı) ve bir bardak su ile karıştırın Şurubun pişmesine yakın çeyrek limonun suyunu da katın Ateşten alın ve soğumaya bırakın Kalan şekeri, tepsiye dizdiğiniz ekmeklerin üzerine serpiştirin Şurubu soğutup, ekmeklerin üzerine gezdirin Vişne tanelerini ekmeklerin üzerini örtecek şekilde dizin Tepsiyi orta harlı bir ateşe koyun Tatlıyı, ekmekler komposto suyunu çekene dek ateşte pişirin
VEZİR PARMAĞI

Malzeme:

500 gr un,
3 bardak su,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı şeker,
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı,
4 adet yumurta,
4 bardak su,
4 bardak şeker,
limon suyu,
kızartmak için sıvıyağ,
Tarif:

Öncelikle şurup için 4 bardak şekerle 4 bardak suyu kaynatın Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın
Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin Ocaktan alın Hamura parmak şekli verin Kızgın yağa atarak kızartın Çıkarıp, soğuk şerbete atın Şerbetini emince çıkartıp, servis yapın
TULUMBA TATLISI

Malzeme:

500 gr şeker,
5 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
3 çorba kaşığı tereyağı,
su bardağı su,
1 kahve kaşığı tuz,
2 su bardağı un,
3 yumurta,
1-2 su bardağı sıvıyağ,
Tarif:

Bir tencereye şeker ve suyu katıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın Şurup kıvamını almaya başlayıncalimon suyunu ekleyip biraz birkaç taşım daha kaynatıp ateşten alın ve soğumaya bırakın
Hamur için büyük bir tencereye tereyağını koyup, orta ateşte eritin Yağ kızınca su ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın Kaynayınca unu bir kerede boşaltıp, sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp hamuru tencerenin içinde soğumaya bırakın Hamur soğuyunca yumurtaları ekleyin ve iyice yedirene kadar yoğurun Geniş bir tencereye sıvıyağı koyun ve orta ateşte kızdırın Hamuru sıkma torbasına doldurup küçük parçalar halinde tavaya sıkın ve arasıra çevirerek 7-8 dakika pembeleşinceye kadar kızartın Kızaran hamurları soğumuş olan şerbetin içine atın Şerbetin içinde 10-15 dakika beklettikten sonra servis yapın
TEZPİŞTİ

Malzeme:

10 çarba kaşığı şeker,
1 lt süt,
2 yumurta,
3 çorba kaşığı pirinç unu,
vanilya,
Tarif:

Pirinç ununu, şekerle birlikte bir tencereye koyarak karıştırın Yavaş yavaş sütü ilave ederek pirinç ununu iyice ezin Ardından orta ateşte pirinç kokusu gidene ve boza kıvamında koyulaşana kadar pişirin Ateşten alıp vanilya ekleyin ve sıcağa dayanıklı bir kaba boşaltın Bir kepçe kadarını ayırarak bunun içersine iki yumurta sarısı ve katı kar haline getirilmiş iki yumurta akını koyup iyice karıştırın Soğumuş muhallebinin üzerine döküp düzgünce yayın Hafif hararetli bir fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
ŞTRUDEL

Malzeme:

250 gr un,
100 gr tereyağı,
1 çay fincanı su,
1 fiske tuz,
1 adet yumurta akı,
500 gr pudra şekeri,
125 gr ince çekilmiş ceviz,
50 gr elma,
1,5 kahve fincanı toz şeker,
100 gr kuru üzüm,
1 çay kaşığı tarçın,
Tarif:

Soyulup ince ince doğranmış elmaları, çekirdeksiz kuru üzümü, toz şeker ve tarçınla harmanlayarak karıştırın Unu yoğurma kabına koyun Ortasını havuz gibi açarak tereyağını, suyu ve tuzu koyup elle yoğurarak yumuşak bir hamur tutun Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra ikiye bölün İki parçayı da merdane ile iyice açın Ceviz içini iki yufkaya paylaştırarak yayın Sonra üstlerine hazırlamış olduğunuz elmalı, üzümlü içi yerleştirin ve sigara böreği gibi sararak uçlarını yapıştırın Rulo hamurları bir fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine yumurta akı sürerek orta hararetli fırında 45 dakika pişirin Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek sıcak servis yapın
ŞEKERPARE

Malzeme:

3 su bardağı toz şeker,
35 su bardağı su,
yarım limon suyu,
5 kahve fincanı un,
10 çorba kaşığı pudra şekeri,
25 kahve fincanı margarin,
1 adet yumurta,
yarım su bardağı toz badem,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
yarım limon kabuğu rendesi,
fındık içi veya badem,
Tarif:

Derin bir kapta un, pudra şekeri, margarin, yumurta, toz badem, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini karıştırıp iyice yoğurun Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle şekillendirin ve yağlanmış tepsiye dizin Şekerparelerin üzerine ikiye ayrılmış badem veya fındık ile süsleyin Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Şurubu ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edip ateşten alın Sıcak şurubu sıcak şekerparelerin üzerine döküp soğumaya bırakın Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi



SADABAD LOKMASI

Malzeme:

1,5 su bardağı su,
2 su bardağı un,
3 çorba kaşığı margarin,
3 adet yumurta,
1 tutam tuz,
1 tutam şeker,
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık,
2,5 su bardağı su,
2,5 su bardağı şeker,
2 dilim limon,
Tarif:

Öncelikle şurubu hazırlamak için 2,5 bardak şeker ile 2,5 bardak suyu kaynatın Ocaktan almaya yakın limon dilimlerini şerbetin içine atın Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın Genişçe bir tencereye 1,5 bardak suyu ve margarini koyun Margarin eridiğinde karıştırarak unu, şekeri ve tuzu ekleyin Hamur koyulaştığında tencereyi ateşten alın Hamur ılıdıktan sonra üzerine yumurtaları teker teker kırarak, iyice yoğurun Yumurtalar hamurla bütünleşip özlü bir hamur elde ettiğinizde, hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Hamurları, kızgın sıvı yağda tavayı arada bir sallayarak kızartın Çıkan lokmaları, soğuttuğunuz şerbetin içine atın Şerbetini emen tatlıların üzerine ceviz veya fındık dökerek servis yapın
REVANİ

Malzeme:

6 adet yumurta,
3 çay bardağı un,
3 çay bardağı irmik,
5 çay bardağı şeker,
3 çay bardağı su,
1 adet limon,
Tarif:

Bir kap içinde yumurtalar bir kaşık şekerle birlikte çırpılır Elde edilen karışıma un ve irmik ilave edilir İyice karıştırıldıktan sonra yağlanmış tepsiye dökülür Orta ısıdaki fırında pişirilir 3 bardak su, şeker ilave edilerek kaynatılır, ocaktan indirmeye yakın limon sıkılarak şurup hazırlanır Fırından çıkarılan revaninin üzerine sıcak şurup dökülür
MÜŞEBBEK TATLISI

Malzeme:

450 gr su,
350 gr un,
15 gr maya,
kızartma için sıvıyağ,
1 lt su,
2 kg toz şeker,
yarım limon,
Tarif:

Bir tencerede 1 litre su ile şeker kaynamaya bırakılır Kanşım kaynamaya başlayınca içine 10 damla limon suyu damlatılır Şurup kıvamını aldıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
Un, maya, su ve hazırlanan şurubun 15 gr'ı karıştırılır Hamur boza kıvamına gelinceye kadar güzelce karıştırılır, 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır
Bir tavaya sıvıyağ koyulur Yağ el yakmayacak ısıya gelince hamur ucunda iri yıldız duy bulunan sıkma torbasına doldurulup yağın içine sıkılır Hamurun kızarması için ısı biraz daha yükseltilir Pişirilen tatlı hamuru soğuduktan sonra yine soğutulmuş şurubun içinde 5 dakika bekletilir, şuruptan çıkartılır Daha sonra isteğe bağlı olarak ince çekilmiş toz fıstık serpilerek servis yapılır
KREM ŞANTİ

Malzeme:

4 su bardağı krema,
8 çorba kaşığı pudra şekeri,
Tarif:

Kremayı buzdolabında soğutun Ancak soğutma işlemini asla buzlukta yapmayın Soğumuş kremayı ve şekeri soğutulmuş bir kaba koyu telle kremayı iyice çırpın Krema koyulaşıp, sertleşince çırpmayı durdurun Kıvamını anlamak için çırpma telinden veya bir kaşıktan çok yavaş olarak akması gerekir Daha sonra meyve salataları veya pastalarla birlikte servis yapabilirsiniz
KREM KARAMEL

Malzeme:

Önceden hazırlanmış karamel,
2 su bardağı süt,
3 yumurta,
2 yumurta sarısı,
4 çorba kaşığı tozşeker,
Tarif:

Karameli hazırlayıp, krem karamel kalıplarının dibine dökün Sütü bir tencerede bir taşım kaynatın Tencereyi ocaktan alın Bir kenarda ılınmaya bırakın Bu arada bir kapta 3 yumurta ve 2 yumurta sarısını ve şekeri telle çırpın Ilık sütü çırpmaya devam ederek bu karışıma yedirin
Karışımı ince bir tel süzgeçten geçirerek, dibine karamel konmuş kalıplara dökün 8-10 cm derinliğinde ve yarıya kadar sıcak su dolu bir fırın tepsisine kalıpları dizin Önceden 165 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika, krema sertleşinceye kadar pişirin
Krem karamel pişince tepsiyi fırından alın Kalıpları sudan çıkarıp, bir kenarda soğumaya bırakın Krema soğuyunca bir bıçağı kalıpların kenarlarında gezdirerek kremayı gevşetin ve alt üst ederek tabaklara çıkartın Krem karameli soğuk olarak, dilerseniz taze meyvelerle süsleyip, servis yapın
KOLAY LOKMA TATLISI

Malzeme:

2 bardak un,
3 adet yumurta,
su,
karbonat,
1 tutam tuz,
1 bardak sıvıyağ,
3 su bardağı şeker,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
1,5 su bardağı su,
Tarif:

Şeker ve 1,5 su bardağı suyu bir tencerede kaynamaya bırakın Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyunu ekleyin Bir kaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın Un, 3 yumurta, tuz, karbonat ve yeteri kadar su ile boza kıvamında bir hamur yapın Hamuru iyice çırpın ve 30 dakika kadar kapağı kapalı olarak bekletin
Tavada ayçiçek yağına, hamuru kaşık kaşık dökerek her iki tarafını iyice kızartın Kızaran hamurun yağını süzerek hazırlanmış şerbetin içine atın Şurubunu çeker çekmez çıkarıp, üstüne ceviz içi ve kaymak koyarak servis yapın
KARAMEL

Malzeme:

2 kahve fincanı tozşeker,
1 çay bardağı su,
Tarif:

Karameli hazırlamak için bir kaba şekeri ve suyun 4 çorba kaşığını koyun Bir taşım kaynattıktan sonra kahverengiye çalan altın sarısı bir karamela elde edinceye kadar pişirin Kalan yaklaşık 3 çorba kaşığı suyu kaynatıp, kaynar halde azar azar karamele yedirerek ilave edin Tahta bir kaşık ya da spatulayla karıştırın Tencereyi ateşten alın Karamel daha sıcakken kalıpların dibine boşaltın
İRMİK HELVASI-II

Malzeme:

250 gr tereyağı,
500 gr irmik,
1 kg tozşeker,
500 gr süt,
1 lt su,
100 gr dolma fıstığı,
500 gr tuzsuz kilis peyniri veya tuzsuz dil peyniri,
Tarif:

Derince bir tencereye su, süt ve şekeri koyup, şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın Başka bir tencereye tereyağını koyup dolma fıstıklarını ekleyin Yağın yanmamasına dikkat ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun İrmiği ekleyin İrmik de altın sarısı bir renk alıncaya kadar devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin Kavrulan irmiğin üzerine devamlı karıştırarak önceden hazırladığınız sütlü şurubu dökün Dibinin tutmamasına dikkat ederek koyuca bir kıvam alıncaya kadar 20 dakika kadar pişirin Pişen helvanın içine ince ince didilmiş tuzsuz dil peyniri ve kilis peyniri ekleyip karıştırmaya devam edin 5 dakika kadar sonra helva içinden bir miktar alınca süner hale gelecektir Soğuk veya sıcak olarak servis yapabilirsiniz
İRMİK HELVASI-I

Malzeme:

15 su bardağı irmik,
125 gr paket margarin,
1 su bardağı şeker,
1 çorba kaşığı çam fıstığı,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
Tarif:

Yağı bir tencerede eritip, irmiği ilave edin Hafif ateşte pembeleşene kadar kavrun Fıstıkları ilave edin Birkaç kere daha çevrin Su, süt, şekeri koyup karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp hafif ateşte suyunu çektirin 15-20 dakika bekledikten sonra karıştırıp 2 çorba kaşığı şeker serpin Tencerenin kapağını tekrar kapatarak demlendirin
FİYONK TATLISI

Malzeme:

15 su bardağı su,
2 su bardağı un,
3 çorba kaşığı margarin,
3 adet yumurta, bir tutam tuz,
15 su bardağı sıvıyağ,
25 su bardağı şeker,
25 su bardağı su,
1/4 limon,
Tarif:

Şurubunu hazırlamak için öncelikle 2,5 bardak su ile 2,5 bardak şekeri kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın Tencereye 15 bardak suyu alıp kaynatın İçine margarini ekleyin Margarin eriyene dek kaynatmaya devam edein Margarin eriyince bir tutam tuz ve iki su bardağı unu ilave edip hızla karıştırın Sürekli karıştırarak hamurlaşıp koyu bir kıvama gelmesini sağlayın Kaşık hamurun içinde zor dönmeye başladığında hamuru ateşten alın ve soğutun İçine yumurtaları teker teker kırıp yoğurun Hamuru krema torbasına azar azar doldurup ılık sıvı yağın içine istediğimiz şekilde sıkın Kızaran hamurları yağdan çıkarır çıkarmaz önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbete atın Şerbeti emen tatlıları hemen sevis tabağına alın
Not: Tatlıları şerbetin içinde fazla bekletmeyin yoksa yumuşayabilir
FISTIK DOLMASI

Malzeme:

500 gr su,
350 gr un,
15 gr margarin,
300 gr Antep fıstığı,
kızartma için sıvıyağ,
4 bardak su,
4 bardak şeker,
limon suyu,
Tarif:

4 bardak su ve 4 bardak şeker ile şurup kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edin Şurubu soğumaya bırakın
Tencereye su ve margarini koyup kaynatın Su kaynadığında hızlı hızlı karıştırarak unu ilave edip tahta bir kaşıkla 1-2 dakika karıştırarak pişirin Katı bir hamur elde edin
Hamuru ateşten alın ve bir tezgah üzerinde merdane ile ezin Hamur soğuduktan sonra merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın Yaklaşık 4 x 6 cm boyunda parçalar halinde kesin Bu parçaların içlerine bütün antep fıstıkları yerleştirip dolma gibi sarın
Fıstık dolmalarını bir tava içinde sıcak yağda kızartın Tavadan alınan sıcak tatlıları soğuk şurup içine atın Şuruptan çıkardığınız tatlıları süzülene kadar bekletip servis yapın
FIRINDA SÜTLAÇ

Malzeme:

2 kg süt,
1250 gr toz şeker,
1 kahve fincanı kırık pirinç,
½ kahve fincanı pirinç unu,
¼ kahve fincanı nişasta,
1 kahve kaşığı tuz,
Tarif:

Tencereye ayıklanmış pirinçleri koyun, 15 bardak su ilave edin ve orta ısılı ateşte, pirinçler suyunu çekip, yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirin Ayrı bir kaba, sütü, tuzu koyun Haşladığınız pirinçleri ilave edin ve orta ısılı ateşte, arada bir karıştırarak pişmeye bırakın Bir kasenin içinde nişasta ile pirinç ununu, azar azar 35 bardak su katarak karıştırın Sonra bunu, karıştırarak kaynamakta olan süte ilave edin 5-10 dakika daha kaynattıktan, sonra şekeri ilave edin Karıştırarak sütlaç koyu çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin Pişen sütlaçları güveçlere veya sıcağa dayanıklı kaplara, taksim edin Biraz ılıdıktan sonra, güveçleri fırın tepsisine dizin Kızdırılmış fırında sütlaçların üstü kızarıp hafif pembe bir renk alıncaya kadar pişirin Fırından çıkarın ve iyice soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi



ÇİKOLATALI MUS

Malzeme:

200 gr bitter çikolata
2,5 çorba kaşığı margarin,
3 adet yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker,
100 gr krema,
2 paket vanilya,
Tarif:

Çikolata ve margarini sıcak su dolu daha büyükçe bir kabın içerisine oturtulan bir kabın içinde eritin Ayrı bir kaba yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarıları ve toz şekeri birlikte çırpıp, çikolatalı karışıma ekleyin Kremayı da ilave edip, pürüzsüz olana kadar çırpın Bir kenarda bekletin Yumurta aklarını da beyaz bir köpük olana dek çırpın Vanilyayı ekleyin Bu karışımı da çikolataya ekleyin İyice çırpın 2 saat buzdolabında bekletin Sıkma torbasına doldurup, kup bardaklarına sıkın
BÜLBÜL YUVASI

Malzeme:

Yarım kg un,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 tutam tuz,
3 çorba kaşığı yoğurt,
1 kase nişasta,
yarım kg ceviz,
1 paket margarin,
7 su bardağı toz şeker,
8 su bardağı su,
yarım limon,
Tarif:

Toz şeker ve suyu bir tencede kaynatın Ocaktan almaya yakın içine yarım limon sıkıp, şerbeti soğumaya bırakın
Başka bir kapta unu, yumurtayı, sütü, sıvıyağı, tuzu, yoğurdu kabın içinde karıştırın Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun Daha sonra hamuru 30 parçaya ayırıp, her parçayı elinizde yuvarlayarak beze haline getirin Her bezenin üzerine nişasta serpip elinizden geldiğince ince olacak şekilde yufka açın Açılan yufkaların içine ezilmiş ceviz serpin Oklavayı yufkanın kenarına koyarak yufkayı oklavaya sarın Daha sonra oklavanın üzerinde yufkayı ikiye kesin Kesilen yufkaları oklavadan büzerek sıyırın Büzük şekilde çıkardığınız parçaların uçlarını birleştirin Hazırladığınız bülbül yuvalarını yağlanmış tepsiye dizin 1 paket margarini tavada eritip, bülbül yuvasının üzerinde gezdirin Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Tatlıları fırından aldıktan sonra, önceden hazırladığınız soğuk şerbeti, bülbül yuvasının üzerine dökün
BAKLAVA-II

Malzeme:

1/2 kg un,
2 yumurta,
1 çimdik tuz,
1/2 bardak su,
300 gr toz yeşil fıstık veya ceviz,
4 bardak su,
4 bardak şeker, limon suyu,
Tarif:

Baklavanın şurubu için su ve şekeri kaynatın İçine limon suyunu katıp, ocaktan alın Bir yoğurma kabına elenmiş unu alın Ortasını havuz gibi açıp yumurta, tuz ve suyu ekleyerek hamur haline getirin Hamurun üzerini bir bezle örterek 1 saat dinlendirin Yumruk iriliğinde bezelere ayırın Bezeleri oklavayla nişasta serperek açın Tepsinin altına yağ sürün Tepsiye ilk yufkayı döşeyin Üzerine fıstık serpiştirin Bu şekilde baklavayı bitirin Son olarak üzerine kızgın yağ gezdirin Fırına atıp, altı üstü pembeleşene dek pişirin Çıkarınca fazla yağını süzün Üzerine soğuk şerbeti döküp, servis yapın
BAKLAVA-I

Malzeme:

1 kg un,
1,5 bardak su,
3 adet yumurta,
50 gr margarin veya tereyağı,
1 tatlı kaşığı tuz,
nişasta,
1 lt su,
2 kg toz şeker,
yarım limon,
Tarif:

Unun ortasını havuz gibi açın, içine yumurta, su ve tuz katarak iyice yoğurun Elde edilen hamuru el ile yuvarlayıp rulo haline getirin Bıçak ile 12 parçaya bölüp elde yuvarlayarak yumaklar haline getirin Yumakları altına bol nişasta serpilmiş olan bir tepsiye dizin Üzerini ıslak bezle örtüp en az 30 dakika dinlendirin
Hazırlanan yumakları bol nişasta ve merdane yardımıyla mümkün olduğunca ince bir şekilde açın Yeterince inceltilen yufkaların altı tanesini yağlanmış tepsiye her katın arasını yağlayarak yerleştirin Tepsinin kenarlarından sarkan fazlalıkları kesip alın ve tepsinin içindeki hamurun üzerine küçük parçalar halinde yayın
Tepsideki yufkaların üstüne ceviz, fıstık vb içelerden birini yayın Kalan yumakları da açıp aralarını yağlayarak tepsiye yerleştirin Baklavayı istediğiniz şekilde dilimleyip üzerine eritilmiş yağı ilave edin 5-10 dakika dinlendirip 220 °C'lik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Baklavanın üzerinde fazla yağ varsa süzün ve daha önceden kaynatılıp soğutulmuş şurubu döküp, soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.