|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanışı, kadayıflı, malzemesi, muhallebi, sakızlı, tarifi, tel, yapımı |
![]() |
Tel Kadayıflı Ve Sakızlı Muhallebi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tel Kadayıflı Ve Sakızlı Muhallebi Tarifi Hazırlanışı Yapımı MalzemesiTel Kadayıflı ve Sakızlı Muhallebi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi Tel Kadayıflı ve Sakızlı Muhallebi Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi Tel Kadayıflı ve Sakızlı Muhallebi ![]() malzemeler 1 litre süt 1 su bardağı şeker 1 nohut büyüklüğünde damla sakızı 3 dolu kaşık un 1 poşet toz krem şanti (kutunun içindeki iki paketten sadece biri kullanılacak) - 250 gr tel kadayıf 1 su bardağı irice kıyılmış fındık (veya ceviz) 3 kaşık tereyağ 4 kaşık toz şeker yapılışı y-yapılı Önce kadayıfları bir tepsi üzerine sererek sıcak ve kuru bir yerde bir iki saat kurutalım, nemi iyice gitsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bir tencereye süt, şeker ve unu koyalım ve tel çırpıcıyla hiç pürüz kalmayıncaya, un iyice süt içinde dağılıncaya kadar karıştıralım ![]() ![]() ![]() - Muhallebi ılınınca bir poşet krem şantiyi ekleyelim ve mikser ile orta hızda 5 dakika çırpalım ![]() - Kavrulmuş tel kadayıfın yarısını 3 parmak derinliğinde bir borcama koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buz dolabında bir kaç saat bekletip servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|