![]() |
Bayram İçin Ay Tatlısı Tarifi Resimli - Ay Tatlısı Yapılışı Resimli Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram İçin Ay Tatlısı Tarifi Resimli - Ay Tatlısı Yapılışı Resimli TarifiBayram İçin Ay Tatlısı Tarifi Resimli - Ay Tatlısı Yapılışı Resimli Tarifi Bayram İçin Ay Tatlısı Tarifi Resimli - Ay Tatlısı Yapılışı Resimli Tarifi Ay Tatlısı Tarifi Resimli Resimli Ay Tatlısı Tarifi Ay Tatlısı Tarifi ![]() Malzemeler Hamur malzemesi : 500 gr ![]() 15 gr ![]() 1/2 limonsuyu, 250cl ![]() 1 ad ![]() 350gr margarin ![]() İç Malzeme : 1 kg haşlanmış havuç, 250 gr ![]() 200 gr ![]() 1 ad Yumurta ![]() Şurubu : 1250 gr ![]() 1 litre su, Yarım limon ![]() Hazırlanışı Şurubun Hazırlanması: 1250 gr toz şeker, 1/2 limon, 1 litre suyu yaram saat kaynatın ![]() Hamurun yapılışı: Unu havuz şeklinde yapın, margarin hariç diğer malzemeleri ortasına koyun iyice yoğurarak top haline getirin ![]() Üzerine nemli bez koyun, 20 ![]() ![]() Merdane ile hamur açın, margarini içine koyarak hamuru kapatın, Tekrar merdane ile yoğurun, hamuru açın ![]() ![]() İçinin hazırlanması : Havuçları rendeleyin, şeker ve yumurta ilave edip, karıştırın ![]() Hazır olan hamuru madeni para kalınlığında açın, üzerine hamur karışımı eşit şekilde yayıp rulo şeklinde sarın ![]() 2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde kesin, tepsiye dizerek 180 derece fırında 40 dk ![]() Soğuduktan sonra şurubu ilave ederek servis edin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|