Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
altın, dondurmalı, kızlar, palyaço, sundae, tarifi, vanilya, yapılır, yapılışı

Vanilya Dondurmalı Palyaço Sundae Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı Ve Altın Kızlar

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilya Dondurmalı Palyaço Sundae Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı Ve Altın Kızlar



Vanilya Dondurmalı Palyaço Sundae Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı ve Altın Kızlar
Vanilya Dondurmalı Palyaço Sundae Nasıl Yapılır Tarifi Yapılışı ve Altın Kızlar



Cafe Fernando ismi nereden çıktı biliyor musunuz? Nereden bileceksiniz? Şöyle ağız tadıyla hiç anlatmadım ki… Sürpriz proje diyip duruyorum ya… Onunla da çok alakası var Nereden nereye… İnanılmaz ama gerçek

Üniversiteyi bitirmişim Yıl 1998 Aylardan Ağustos San Francisco yolcusuyum Okumaya gidiyorum Uçağa binmeden önceki haftalar kabus gibi geçmiş Amerika’dan gelmek bilmeyen evraklar, kargo şirketiyle günaşırı kavgalar… Uçağa binmeden önceki gün kağıtlar geliyor, mucizevi bir şekilde konsolosluktan bir günde vize çıkıyor ve ben daha ne olduğunu bile anlayamadan boyum kadar iki bavulla kendimi uçakta buluyorum 20 saat sonra da San Francisco‘nun en sisli gününde, şehrin en depresif bölgesinde, okula en yakın diye seçtiğim motelin kapısında beklerken… Kapıda beni “30 dakika sonra geliyorum” notu karşılıyor Bavulların üstüne tüneyip motel görevlisinin gelmesini bekliyorum Ardından tepemde dağ gibi, elinde ufak bir domuz büyüklüğündeki kedisiyle bir kadın beliriyor

Ağzının ucunda bitmeye yakın bir sigara Dumanından çatılan kaşları ortada derin bir iz bırakmış Üstü başı leke içinde Modası Türkiye’de bile geçeli yirmi sene olmuş bir gözlük gözünde… Eli ağzındaki sigaraya gidince tırnaklarına takılıyor gözlerim Her şeye tezat acayip güzeller Kadını incelemeyi bırakıp derdimi anlatıyorum Elime bir anahtar tutuşturuyor ve motelin karşısındaki markete bakan odayı gösteriyor Kendimi yatağın üstündeki polyester yorgana bırakıveriyorum ama dinlenmek mümkün değil Karşıdaki marketin her girip çıkan insanla birlikte öten inanılmaz itici zili beni rahat bırakmıyor Bir de zaman dar; okulda halledicek tonlarca iş var o gün Bir duş alıp çantamı toparlıyorum ve görevli kadının kapısını çalıyorum Yerinden kalkıp gelmesi 10 dakikasını alıyor Mecbur bekleyeceğim çünkü okula nasıl gidilir en ufak bir fikrim bile yok Tarif edeceğine çekmeceden elle çizilmiş uyduruk bir haritanın fotokopisini çıkarıyor, bir moteli bir de okulu yuvarlak içine alıp elime tutuşturuyor Okuldaki işlerimi hallettikten sonra hesap açtırmak için bir de bankaya uğruyorum Büyük hata Çünkü banka kadının çizdiği haritanın dışında kalıyor Sağını solunu bile bilmeyen ben, elbette ki kayboluyorum Sırtımda çantam, içinde aldığım kafam kadar okul kitapları düşüyorum yollara Yürü yürü bitmiyor Hiçbir bina tanıdık gelmiyor Cesaretimi toplayıp sokaktan geçen birine otelin adını sormaya yelteniyorum, adam sağır ve dilsiz çıkıyor (şaka değil)

Sabrım tükenince ilk bulduğum restorana atıyorum kendimi Büyük bir hata daha Hayatımda yediğim en yağlı hamburger ve soğan halkalarından sonra vücudum daha da ağırlaşıyor Yine vuruyorum kendimi yollara Ona sor buna sor derken tam iki saat sonra uzaktan motelin neon tabelasını seçiyorum Öyle seviniyorum ki içimden elimdekileri yere atıp kaldırımda uyuyan evsiz sarhoşa sarılıp kutlamak geliyor

Nasıl da özlemişim o turkuaz rengi polyester yorganı… Yatağa devrilip televizyonu açıyorum Ekranda dört tane kadın mutfak masasının etrafına toplanmış sohbet ediyorlar En yaşlısı pek tatlı Koca gözlerini aça aça anlattığı hikayeyi diğer üçü dikkatle dinliyor En komiği sarışın olanı Bir insan bu kadar saf bakabilir mi? Aralarından en genç olanı belli ki en oynakları Yorgunluktan dediklerini seçemesem de belli işte – en işveli o En uzunları da pek aksi Kalın sesli Bilmiş Ben sizi bir yerden çıkarıcam derken… Evet, bunlar resmen Altın Kızlar Çocukluğumun büyük bölümünü geçirdiğim yemek masamızın altında oturup nasıl da seyrederdim… İşte o inanılmaz yorgun geçen günün sonunda tanıdık dört surat görebilmek beni bir anda o kadar rahatlatıyor ki her şeyi unutup derin bir uykuya dalıyorum

O günden sonra da Altın Kızlar hayatımın vazgeçilmez bir parçası oluyor Aslında “vazgeçilmez bir parçası” demek hafif kalır Basbayağı takıntı yapıyorum

Bir de Altın Kızlar’ı ilk defa orijinal seslendirmesiyle izliyorum TRT’de yapılan dublajda Blanche’in devlet televizyonunda yayınlamaya cesaret edilemeyecek kadar edepsiz seks maceraları belli ki makaslanmış Bu haliyle dizinin tadı bambaşka Amerika’da yaşadığım 5 sene boyunca, sektirmeden, Lifetime TV kanalında her gün yayınlanan altı bölümü de izliyorum Kaçıracağım günlerde de kasetlere kaydediyorum

Türkiye’ye taşınmaya karar verdiğim zamansa ayrılık vakti gelip çatıyor Böylesine bir efsane televizyon dizisinin DVD’lerinin üretilmediğini duyunca ise hüsrana kapılıyorum Bir bakıyorum Altın Kızlar hayranları bir websitesi kurmuşlar Hepsi Altın Kızlar’ın DVD’sinin bir an önce çıkmasını talep eden bir dilekçenin altına imzasını atmış Hemen aklıma gelen bütün isimlerle dilekçeyi imzalamaya başlıyorum Ailem, lise arkadaşlarım, Türk ünlüleri… Daha kimler Taşınmama aylar kala şovu pazarlayan şirketten tık yok Hemen kendime VHS kasetler alıp tek tek bölümleri kaydetmeye başlıyorum Taşınırken hazırladığım bavulun içinde 180 bölümün hepsinin kayıtlı olduğu kasetler en yumuşak kazaklarıma sarılı şekilde yerlerini alıyor

Çok uzun lafın kısası, ben tam 11 senedir hemen hemen her gün Altın Kızlar izliyorum Kaba bir hesap yapacak olursak, şimdiye kadar her bölümünü en az 80 kere seyretmişimdir 180 bölüm olduğunu düşünürsek demek ki 6000 saat boyunca Altın Kızlar seyretmişim Başından hiç kalkmadan, uyumadan, yemeden ve içmeden 250 gün ediyor Marifet olsun diye de anlatmıyorum bunu Çok seviyorum Tek sebebi bu Yani karşıma Altın Kızlar DVD’lerimi koysanız, yanına da bir Carrefour dolusu Nutella… hiç düşünmeden DVD’lerimi seçerim O kadar…

Cafe Fernando da ismini Altın Kızlar’ın bir bölümünden alıyor Fernando, dizideki Rose karakterinin çocukluğundan beri sakladığı, en sevdiği tek gözlü oyuncak ayısı

Bana deselerdi ki: “Cenk… Birgün gelecek, fanatiği olduğun bu şovu kendi diline çevireceksin Onunla da kalmayacak, yeni yeni espiriler yazacaksın Bu yazdıklarını da Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük sinema ve tiyatro sanatçıları oynayacak Onunla da kalmayacak, ismini diziden alan blogunda bu haberi okuyucularınla paylaşacaksın” inanır mıydım? İnanmazdım tabii Ama valla oldu

İki gün sonra Altın Kızlar efsane kadrosuyla ATV ekranlarında!!! Türkan Şoray hayalperest Rose’u, Fatma Girik ortalığı karıştıran hazırcevap Sophia’yı, Hülya Koçyiğit doğrucu ve sağduyulu Dorothy’yi, Nevra Serezli de çapkın Blanche’i oynuyor

Çevireceksin, yazacaksın derken… Tek başıma değilim elbette Feride Çiçekoğlu‘nu bilenleriniz mutlaka vardır Bilmeyen yemek meraklılarına da tek cümlede anlatayım: Feride ile birlikte senaryo yazmak, Dorie Greenspan’le birlikte tatlı kitabı yazmak gibi bir şey

Böyle heyecanlıyım işte Umarım bu heyecan ekrandan size de yansır Pazar günü 20:00′de lütfen herkes ekran başına Onu takip eden günlerde yorumlarınızı bekliyor olacağım

Bu güzel haberi çok tatlı bir şeyle kutlayacağım diye söz vermiştim İşte o sözü de tutuyorum:

Vanilya Dondurmalı Palyaço Sundae

Rose’un Dünyaca Meşhur Vanilya Dondurmalı Palyaço Sundae tarifi “Dünyaca meşhur” ibaresi de şovu milyonlarca insanın seyrettiği düşünülürse hiç de yalan değil Çikolata sosu dökülmüş, külahtan şapkası, şekerden burnu, çikolatadan ağzı ve gözleri ve vanilyalı dondurmadan kafası olan bir palyaço

Rose’un bir bölümde Dorothy’nin misafirliğe gelen arkadaşını neşelendirmek için hazırladığı pratik bir tarif Burası Cafe Fernando olduğuna göre dondurma da çikolata sosu da ev yapımı İlki David Lebovitz, ikincisi de Pierre Herme tarifi Tarifin orijinalinde palyaçonun gözleri kuru üzümden, ama bunları yiyen Cenk olduğu için onlar da çikolatadan hazırlandı

Eğer üşenmem, ben de evde yaparım diyorsanız, işte tarifleri:



ROSE’UN DÜNYACA MEŞHUR VANİLYA DONDURMALI PALYAÇO SUNDAE TARİFİ

4 kişi için

Malzemeler

* 1 litre vanilyalı dondurma (tarifi altta)
* 3/4 su bardağı çikolata sosu (tarifi altta)
* 4 adet külah
* Süs için şekerden burun, çikolatadan göz ve ağızlar (tarifi altta)

Yapılışı

1 Dondurma kuplarına çikolata sosu ve dondurma koyup bir kaşık yardımıyla karıştırın
2 Üzerlerine dondurma kaşığıyla şekil verdiğiniz birer top vanilyalı dondurma yerleştirin
3 Dondurma kabında erimiş olan dondurmaya külahların tersini hafifçe batırıp topların üstüne yerleştirin
4 Aynı şekilde erimiş dondurmayı yapıştırıcı gibi kullanarak burun, göz ve ağız kısımlarını da yapıştırın ve servis yapın

VANİLYALI DONDURMA

Tarif David Lebovitz‘in Perfect Scoop adlı kitabından alınmıştır

Yaklaşık 1 litre dondurma için

Malzemeler

* 250 ml (1 su bardağı) tam yağlı süt
* 150 gram (3/4 su bardağı) şeker
* 500 ml (2 su bardağı) krema
* 1 adet çubuk vanilya
* 6 adet yumurta sarısı
* 3/4 çay kaşığı vanilya özütü

Yapılışı

1 Süt, şeker ve kremanın 1 su bardaklık kısmını bir tencerede ısıtın
2 Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip bıçak yardımıyla tohumlarını sıyırın ve çubukla beraber ısınmış sütlü karışımın içine atın Ateşten alıp kapağını kapatın ve 30 dakika demlenmeye bırakın
3 Bir karıştırma kabına kremanın geri kalan kısmını koyun Üzerine de ince delikli bir süzgeç yerleştirin
4 Ayrı bir kapta yumurta sarılarını iyice çırptıktan sonra ılınmış olan sütü azar azar ekleyerek durmaksızın çırpın Ardından karışımı sütün olduğu tencereye geri aktarıp tekrar ocağa alın ve orta ateşte durmaksızın koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın
5 Koyulaşan karışımı süzgeçten geçirerek kremanın geri kalanına ilave edin, vanilya özütünü ekleyin ve buz ve soğuk su dolu bir kabın içinde iyice soğuyana kadar karıştırın
6 Isıya dayanıklı kapaklı bir kaba aktarıp ertesi güne kadar buzdolabında soğutun
7 Ertesi gün dondurma makinenizin talimatlarına uygun bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin
8 Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkartıp gelatonun biraz açılmasını bekleyin

ÇİKOLATA SOSU

Tarif Dorie Greenspan‘in Chocolate Desserts by Pierre Herme kitabından uyarlanmıştır

Yaklaşık 3/4 su bardağı sos için

Malzemeler

* 90 gram bitter çikolata (%70 kakao), rendelenmiş
* 1/2 su bardağı su
* 1/4 su bardağı krema
* 2 çorba kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı mısır şurubu (opsiyonel, yerinde şeker de kullanabilirsiniz)

Yapılışı

1 Bütün malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte eriyip koyulaşana kadar karıştırın (10-15 dakika kadar)
2 Çok fazla koyulaşmasını beklemeyin; akışkan bir sos olacaktır Bir kaba aktarıp soğuyana kadar buzdolabında bekletin

SÜSLER

Malzemeler

* 40 gram bitter çikolata
* 2 adet Haribo Çilex

Yapılışı

1 Göz ve ağız kısımları için çikolatayı benmari usulü eritin
2 Ardından bir suluboya fırçası yardımıyla bir parşömen kağıdına göz ve ağız kısımlarını çizip buzdolabında sertleşene kadar bekletin
3 Burun kısımları için Haribo çilex şekerlemelerinin kenarlarını yuvarlak şekilde kesin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.