|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| börek, hazırlanışıyapımı, malzemesi, sodalı, tarifi |
Sodalı Börek Tarifi Hazırlanışı-Yapımı Ve Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sodalı Börek Tarifi Hazırlanışı-Yapımı Ve Malzemesi![]() Sodalı Börek Tarifi Hazırlanışı-Yapımı ve Malzemesi Malzemeler: 6 adet Yufka Yarım kilo tuzsuz lor yada yağsız peynir 1 demet maydanoz 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 2 adet yumurta(Birinin sarısı böreğin üzerine sürmek için ayrılacak )1 şişe soda(20 cl )Tuz,Karabiber,pulbiber,susam,çörekotu Yapılışı: Peyniri rendeleyin ve maydanozla karıştırın(Lor da kullanabilirsiniz )İçine tuz,karabiber ve pul biber ilave edin Tepsinin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ ile yağlayın Bir kaba sütü,yumurtayı ve sıvıyağı koyarak güzelce çırpın İlk yufkayı tepsinin tabanını kapatacak şekilde kırışık olarak yerleştirin Yufkayı sütlü harç ile ıslatın İkinci yufkayı da bunun üzerine yerleştirin Onu da sütlü harç ile ıslatın Peynirli harcın yarısını tepsinin her yerine eşit şekilde yayın Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harç dökerek döşeyin Kalan peynirli harcı da yufkanın üzerine yayın Beşinci yufkayı da kırışık şekilde tepsiye yerleştirin ve sütlü harçla ıslatın Son yufkanın tepsiden taşan kısımlarını kesin Kestiğiniz parçaları da tepsiye yerleştirin ve sütlü harçla ıslatın En son yufkayı da yerleştirin Tüm yufkaları döşedikten sonra dilediğiniz dilim büyüklüklerine göre böreği kesin Harcın kalanını da üzerine boşaltın Sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün Böreği buzdolabında birkaç saat dinlendirin Daha sonra yumurta sarısını üzerine sürün,çörekotu ve susamla süsleyin 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin![]() AFİYET OLSUN |
|
|
|