İşkefe Tarifi, İşkefe Nasıl Yapılır - İşkefe Böreklik Yufka Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İşkefe Tarifi, İşkefe Nasıl Yapılır - İşkefe Böreklik Yufka Yapılışıİşkefe Tarifi, İşkefe Nasıl Yapılır - İşkefe Böreklik Yufka Yapılışı İşkefe Tarifi, İşkefe Nasıl Yapılır - İşkefe Böreklik Yufka Yapılışı İşkefe yapılışı İşkefe yapımı resimli iskefe tarifi böreklik işkefe tarifi ![]() HAMUR İÇİN: - 5 kg un kaliteli un, - Yarım kg yoğurt, - Yeteri kadar tuz ve su, HAZIRLANIŞI: Öncelikle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Hamurun iyi yoğrulması ve 1 saat kadar dinlenmesi şart Hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp unlu bir tepsiye yada temiz bir örtüye koyup üzerini nemli bir bezle kapatın Düz bir zeminin üzerinde yufkalarınızı un ve oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar ince ve yuvarlak bir şekilde açın Kızgın saça oklavaya sarılmış incecik yufkayı serin yufkayı çok kurutmadan ve her tarafını eşit bir şekilde pişirmek sureti ile çevire çevire pişirin
|
|
|
|