|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| hazırlanışı, keki, kontes, malzemesi, tarifi, yapımı |
Kontes Keki Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kontes Keki Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesikontes keki Kontes Keki Tarifi Hazırlanışı Yapımı Malzemesi 250 gr margarin , 200 gr şeker , 200 gr buğday nişastası, 100 gr un , 1 büyük portakal kabuğu , 4 yumurta , 1 tatlı kaşığı kabartma tozugus için(kekin arasına);200 gr eritilen bitter çikolata kekin üzerine;hazır çikolata sosu yapılışı; margarin ve şekeri mikserle karıştırıyoruz ardından yumurtaları ekliyoruz![]() kremamsı kıvama gelene kadar(10 dk ya yakın) karıştırmaya devam ediyoruz![]() ve önce portakal kabuklarını ardından,bir tarafta hazırladığımız un,nişasta,kabartma tozunu ilave ediyoruz![]() 10-15 dk karıştırıp uzun kek kalıbımıza alıyoruz![]() (herkesin fırınının pişirme şekli değişik olabilir,o yüzden bu konuyla ilgili bi şey yazmıyorum) kekimiz piştikten ve biraz ılıdıktan sonra kalıptan çıkarıyoruz ve kekin üst (kısmından keserek-boyuna yani uzunlamasına)üçe bölüyoruz her parçayı yan yatırıp üzerine erittiğimiz bitter çikolatamızı sürüp tekrar parçaları birleştiriyoruz![]() en son olrakta tüm kekimizi çikolata sosuyla kaplıyoruz![]() ![]() biraz zahmetli gibi görünsede o kadar zor olmuyo yapmak tavsiye ederim |
|
|
|