Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamuru, kadayıf, tarifi, taş, yapılır

Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır - Taş Kadayıf Hamuru Tarifi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır - Taş Kadayıf Hamuru Tarifi



Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır - evde Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır - Taş Kadayıf Hamuru tarifi
Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır - Taş Kadayıf Hamuru Tarifi
Yassı kadayıf yöreden yöreye değişiklik göstermekle beraber,benim yaptığım şekli özellikle Malatya’da yaygın olarak yapılmaktadırMalatya’da bulunduğum yıllarda kadayıfını hazır olarak alıp evde kızartıyordumFakat burada kadayıf ekmeğini bulamadımRamazan günü çocuklarda çok arzu edince,nette bir araştırma yaptım hamur tarifi varmı diyeben sadece bir yerde rastladım fakat sevgili arkadaşlarım,siz siz olun sakın her gördüğünüz tarifi uygulamayın tarifte bir çay bardağı süte,bir su bardağı un vardıTabi biraz mutfak tecrübeniz varsa böyle bir tarif olamayacağını anlayabilirsiniz



Bende tecrübelerime dayanarak bir tarif uyguladımÇok güzel tutan bir hamur oldu Mutlaka deneyin derimTarifim şöyle;

Hamuru için

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

15 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı şeker,1 çay kaşığı tuz

şerbeti için

2 su bardağı su,2 su bardağı şeker,dörtte bir limon suyu

Bulamak için 1 yumurta,kızartmak için sıvıyağ,içine dövülmüş ceviz

Yapılışı

Bütün hamur malzemeleri karıştırın ve krep hamurunda birazcık katı bir bulamaç elde edinIlık bir yerde mayalanana kadar bekleyinyapışmadığından emin olduğunuz bir tavaya,ısındıktan sonra mayalanan hamurdan birer yemek kaşığı alıp düzelterek yayınız



kadayıfların sadece bir yüzünü pişirip tavadan alınızbenim ölçümle 53 tane kadayıf oldukadayıfları biraz daha büyük yapabilirsiniz fakat böyle daha şık duruyor



Pişen kadayıflar soğuduktan sonra pişmemiş olan tarafına iri dövülmüş ceviz koyup resimde gördüğünüz gibi ağzına bastırarak kapatınız



Bir tane yumurtayı iyice çırpın,kadayıfın sadece kapattığınız tarafınıyumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartınKızaran kadayıfları önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atınİki dakika kadar bekletip çıkarın Afiyet olsun
ALINTIDIR


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.