|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
güzel, tarifi, tarifleri, tatlı, tatlılar, tatlıların, yapılışı |
![]() |
En Güzel Tatlılar - En Güzel Tatlı Tarifleri - En Güzel Tatlıların Yapılışı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Güzel Tatlılar - En Güzel Tatlı Tarifleri - En Güzel Tatlıların Yapılışı TarifiEn Güzel Tatlılar - En Güzel Tatlı Tarifleri - En Güzel Tatlıların Yapılışı Tarifi En Güzel Tatlılar - En Güzel Tatlı Tarifleri - En Güzel Tatlıların Yapılışı Tarifi Brüksel Muhallebisi Malzemeler Yarım paket margarin 1 su bardağı un 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 250 gram çilek 1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt Hazırlanışı Margarini tencereye alıp eritin ![]() Üzerine unu ekleyip, rengi sararıncaya kadar kavurun ![]() Şeker, süt ve vanilyasını ilave edip mikserle karıştırın ![]() Pütürsüz bir kıvam alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ![]() Pişen muhallebiyi kâse ya da kuplara dökün ![]() Çilekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün ![]() Mutfak robotundan geçirip püre haline getirin ![]() Çilek püresini muhallebilerin üzerine paylaştırın ![]() Krem şantiyi 1 bardak süt hazırlayın ![]() Muhallebilerin üzerini krem şantiyle süsleyin ![]() Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() Not:Çilek sosunun tadı ekşi olursa bir kaç yemek kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
En Güzel Tatlılar - En Güzel Tatlı Tarifleri - En Güzel Tatlıların Yapılışı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Güzel Tatlılar - En Güzel Tatlı Tarifleri - En Güzel Tatlıların Yapılışı TarifiKadayıf tatlısı ![]() Malzemeler 200 gram çiğ kadayıf 75 gram tereyağı 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Yapılışı Tencereye su ve şekeri alıp karıştırarak kaynatın ![]() Şerbetin soğuması için bekletin ![]() Fırını 180 dereceye ayarlayın ![]() Fırın tepsinin tabanını yağlayın ![]() Kadayıfın yarısını tepsiyeye yayın ve elinizle iyice bastırın ![]() Antep fıstığını kadayıfın üzerine yayın ![]() Kalan kadayıfı tepsiye yayın ve elinizle iyice bastırın ![]() Tereyağını küçük parçalara bölüp kadayıfın üzerine yerleştirin ![]() Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin ![]() Fırından çıkan kadayıfın üzerine ılık şerbeti dökün ![]() Soğuduktan sonra üzerine antep fıstığı veya dövülmüş ceviz serpin ![]() Dilimleyerek servis yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|