Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fos, kek

Fos Fos Kek...

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fos Fos Kek...

Canım şöyle fos fos kabarmış bir kek istiyordu ne zamandır Benim çok sevdiğim bir gazozlu kek tarifim vardı Fakat nasıl olduysa tarifimi kaybetmişim Tadı hala damağımda desem yeri var Sizin yaptığınız bir gazozlu kek tarifiniz varsa benimle paylaşır mısınız? Bu arayış içinde, geçen gün tarif defterimi karıştırırken, yıllar önce yazmış olduğum bu tarife denk geldim Kekte yağ çok az kullanılıyor Tam bahar aylarına yakışan hafif bir kek Orijinalinde antep fıstığı kullanılmıyordu ama ben bir çay bardağı kadar antep fıstığı kırığı kullandım Güzelce kabaran kek iyice soğuduktan sonra da şekerli soğuk süt ile ıslattım
Fos fos kek
Ayrıca bu kek ile Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 22’ ye de katılıyorum Etkinliğin ev sahibesi daveti için teşekkür ediyor, kolay gelsin diyorum

Malzemeler :

3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik su + 1 parmak sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kırık antep fıstığı (isteğe bağlı)

Üzeri için;

1 su bardağı kadar soğuk şekerli süt (Tadını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Fırını 175 dereceye ayarlayın Kalıbınızı yağlayın
Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Kuru malzemeleri de ekleyip çırmaya devam edin Fakat fazla karıştırmayın Kullanacaksanız fıstıkları tahta kaşıkla ekleyin Yaklaşık 30 dakika kadar pişirin Pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin Kek iyice soğuduktan sonra şekerli sütü dökün Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com