![]() |
Şeftalili Tart Tarifi Resimli - Şeftalili Tart Nasıl Yapılır? Şeftalili Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeftalili Tart Tarifi Resimli - Şeftalili Tart Nasıl Yapılır? Şeftalili Tart TarifiŞeftalili Tart Tarifi Resimli - Şeftalili Tart Nasıl Yapılır? Şeftalili Tart Tarifi Şeftalili Tart Tarifi Resimli - Şeftalili Tart Nasıl Yapılır? Şeftalili Tart Tarifi Resimli Şeftalili Tart Tarifi Şeftalili Tart Nasıl Yapılır? Şeftalili Tart Tarifi ![]() Malzemeler Tart Hamuru için: 1,5 su bardağı un 1/2 su bardağı pudra şekeri 1/4 çay kaşığı tuz 125 gram tereyağı 1 yumurta sarısı Vanilyalı Krema için: 2 su bardağı süt 6 yumurta sarısı 1/2 su bardağı şeker 1/3 su bardağı mısır nişastası, elenmiş 1,5 çay kaşığı vanilya özütü 3 1/2 çorba kaşığı tereyağı, ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında Tartın Tepesi için: 3 adet şeftali 1 su bardağı kaynamış su 1/3 su bardağı badem, irice kıyılmış 3 çorba kaşığı akçaağaç şurubu (ya da bal) Yapılışı Tart hamurunu hazırlamak için, fırını önceden 190C’de ısıtın ![]() Mutfak robotunda unu, şekeri ve tuzu karıştırın ![]() Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağı ekleyip minik bezelye büyüklüğünde parçalar haline gelene kadar karıştırın ![]() Yumurta sarısını ekleyin ve biraz daha karıştırın ![]() Bir parşömen kağıdının üzerine hamuru döküp yuvarlak bir top hale getirin ![]() Üzerine bastırarak biraz düzledikten sonra paketleyip hava geçirmeyen bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin ![]() Eğer hemen kullanmayacaksanız, dondurucuda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz ![]() Tartı yapacağınız günün önceki akşamından buzdolabı kısmına koyup açabilirsiniz ![]() 23 santimlik bir tart kalıbını tereyağlayıp bu hamuru ortasına koyun ve parmaklarınızla kenarlarına ve tabanına eşit şekilde yayın ![]() Aluminyum bir folyoyu ya da parşömen kağıdı tart hamurunun üzerine serip nohutları tepesine yerleştirin ve fırına verin ![]() Bu şekilde 25 dakika pişirdikten sonra nohutları ve folyoyu kaldırıp 8 dakika daha pişirin ![]() Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın ![]() Vanilyalı kremayı hazırlamak için, ufak bir tencerede sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ![]() Orta boy başka bir tencerede (ateşin üzerinde değil) yumurta sarılarını, şekeri ve mısır nişastasını çırpın ![]() Hızlıca çırpmaya devam ederken azar azar kaynar sütün 1/4 su bardaklık kısmını ekleyin (bir defada eklemeyin ve çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta sarıları sütün ısısından pişip topak topak olacaktır) ![]() Yine çırpmaya devam ederek sütün geri kalanını ekleyin ![]() Orta boy ateşin üzerine alarak hiç durmadan ve güçlü bir şekilde kaynama noktasına gelene kadar çırpmaya devam edin ![]() Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha çırpıp ateşten alın ![]() Vanilya özütünü ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın ![]() 5 dakika bekletip ılınmasını sağlayın ![]() Ardından tereyağ parçalarını yavaş yavaş ekleyip tamamı eriyene kadar çırpmaya devam edin ![]() Eğer kremayı hemen kullanacaksanız buz ve su dolu bir kaba oturtup arada sırada çırparak soğutabilirsiniz ![]() Daha sonra kullanmak üzere hazırlıyorsanız da bir kaba aktarıp üzerine streç film kapayarak (tepesini kremaya bastırın ki arada hava kalmasın böylelikle kremanın tepesi de kurumayacaktır) buzdolabına koyun ![]() Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır ![]() ![]() Üzerine bir su bardağı kaynamış su ilave edip 5-10 dakika üzeri kapalı olarak orta ateşte pişmeye bırakın ![]() Hemen ardından içi soğuk su ve buz dolu bir kaba aktarın (pişmelerini durdurmak için) ![]() Kabuklarını elinizle soyun, çekirdeğini çıkartın ve dilimlere ayırın ![]() Tart hamurunuzun üzerine kremayı yayın ![]() Şeftali dilimlerini üst üste gelecek şekilde dizin ![]() Bademleri serpin üzerine de akçaağaç şurubu yada bal gezdirin |
![]() |
![]() |
|