|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
poğaça, tarifi, yapılır, yumuşak |
![]() |
Yumuşak Poğaça Tarifi - Yumuşak Poğaça Nasıl Yapılır? Yumuşak Poğaça Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumuşak Poğaça Tarifi - Yumuşak Poğaça Nasıl Yapılır? Yumuşak Poğaça TarifiYumuşak Poğaça Tarifi - Yumuşak Poğaça Nasıl Yapılır? Yumuşak Poğaça Tarifi Yumuşak Poğaça Tarifi - Yumuşak Poğaça Nasıl Yapılır? Yumuşak Poğaça Tarifi Yumuşak Poğaça Tarifi Resimli Yumuşak Poğaça Yumuşak Poğaça Tarifi Resimli Malzemeler: 1 paket margarin (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker 1 paket yaş maya aldığı kadar un Üzeri için: Yumurta sarısı Yapılışı: Ilık sütün içine önce şeker sonrada yaş maya konup eritilir ve genişce bir kabın içine dökülür ![]() Sonra diğer malzemelerde yavaş yavaş eklenir ve en son un eklenmeye başlanır ![]() Kulak memesi kıvamında yumuşak 1 hamur elde edilir ![]() Üzeri örtülüp en az yarım saat dinlendirilir ![]() Daha sonra hamurdan parçalar kopartılıp istediğiniz şekil verilir tepsiye dizilir ![]() Mutlaka tepsidede 15-20 dakika mayalanması beklenmelidir ![]() Hamurlar tepside şişecekleri için hamurdan parçaları büyük büyük koparmayın ![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında ortalama 20 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|