Patelma |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
PatelmaPatelma Tabanı için: -3 adet yumurta -1 su bardağı tozşeker (biraz daha arttırılabilir) -75 gr margarin -1 çay bardağı irmik -6 orta boy haşlanmış patates -1 paket kabartma tozu -1 su bardağı fındık Üstü için: -4 adet elma -4 yemek kaşığı tozşeker -tarçın -1 paket kremşanti (ben kullanmadım) -kremşantiyi hazırlamak için 1 bardak süt Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır Yumuşak margarin ve irmik katılır Patatesler ezilerek püre haline getirilir, karışıma eklenir Son olarak kabartma tozu ve iri çekilmiş fındık da eklenir, karıştırılır Yağlanmış orta boy bir borcama harç dökülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Patatesli taban pişerken elmalar soyulur, rendelenir ve şeker ile pişirilir Tarçını eklenir ve soğumaya alınır Orijinal tarifte tatlının birleştirilmesi şu şekildeydi: Patatesli tabanın üzerine elmalı harç serilir Soğuk süt ile hazırlanmış kremşanti de onun üzerine serilir ve servis edene kadar buzdolabında bekletilir Ama ben kremşanti kullanmak istemediğimden bu kısmı es geçtim Önceden yapılmış vanilyalı puding vardı evde İki kase puding ile elmalı harcı çırptım ve bu karışımı patatesli tabanın üzerine serdim Bu acayip karışımı sevdim ben Uydurma oldu ama tadı güzeldi Not: Aynı tarifin tuzlu versiyonu da yazıyordu Ben denemedim ama farklı kaynaklarda patatesli keki ismi ile rastladığım tariflere benzeyen bir tarif Alternatif olarak onu da yazmak isterim 7 adet haşlanmış, ezilip püre haline getirilmiş patates + 2 su bardağı un + 1 su bardağı sıvıyağ + 2 adet yumurta + 1 adet rendelenmiş soğan + dereotu + karabiber + tuz bir kapta karıştırılır Yağlanmış tepsiye konulur ve 180 derecede pişirilir Fırından çıkarmaya yakın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konulur |
|