![]() |
Çiğ Börek Tarifi Resimli - Çiğ Börek Nasıl Yapılır? Yapılışı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiğ Börek Tarifi Resimli - Çiğ Börek Nasıl Yapılır? Yapılışı TarifiÇiğ Börek Tarifi Resimli - Çiğ Börek Nasıl Yapılır? Yapılışı Tarifi Çiğ Börek Tarifi Resimli - Çiğ Börek Nasıl Yapılır? Yapılışı Tarifi Çiğ Börek Tarifi Resimli Resimli Çiğ Börek Tarifi Çiğ börek nasıl yapılır? Çiğ börek ![]() Çiğ börek için kullanılacak malzemeler: 200 gram un 250 gram kıyma 1 baş soğan 1 yumurta 200 gram yağ Tuz Karabiber Kızartma için yağ 1 Kaşık salça Çiğ böreğin yapılışı: 500 gram unu hamur tahtasına eleyiniz ![]() Yumurta ve tuzu koyup ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız ![]() Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayırıp ıslak bez altında 15 dakika dinlendirin ![]() Her parçaya 10-15 cm çapında dairelere açıp börek içini hamurun yarısına koyup diğer yarısı için üzerine gelecek şekilde kapatınız ![]() Kızgın yağda kızartıp kağıt yayılmış tepsiye alınız ![]() Servis tabağına dizip sıcak servis yapınız ![]() Çiğ böreğin içinin yapılışı: Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız ![]() Biraz sulandırılmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız ![]() Ateşten alıp tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu serpin ![]() |
![]() |
![]() |
|