İftar Menüsü Tarifleri - İftar İçin Menü Listesi - Hazır İftar Menüsü Tarifleri |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar Menüsü Tarifleri - İftar İçin Menü Listesi - Hazır İftar Menüsü Tarifleriİftar Menüsü Tarifleri - İftar İçin Menü Listesi - Hazır İftar Menüsü Tarifleri İftar Menüsü Tarifleri - İftar İçin Menü Listesi - Hazır İftar Menüsü Tarifleri İftar yemekleri tarifi resimli iftar yemekleri iftar yemekleri yemek tarifleri iftar menüleri Ezogelin Çorbası Malzemeler: 2 çorba kaşiğı un 25 çay kaşığı nane 25 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı margarin 1/2 çay kaşığı karabiber 1/4 kg kırmızı mercimek 1/2 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz Yapılışı:Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın Mercimek iyice yumuşayıp dağılıncaya dek pişirin Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateşte bırakın Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun Unun rengi değiştiğinde ağır ağır ılık su ilave ederek macun kıvaına getirin ve et sulu mercimeği yavaş yavaş karıştırarak ilave edinBunu bir taşım kaynatıp ateşten alın Diğer bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber, nane ve karabiber katın Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki karıştırıp, servis yapınAfiyet olsun… Akdeniz Salatası Malzemeler: 2 demet Akdeniz yeşillikleri 1 demet roka 10 kurutulmuş domates Yarım demet maydanoz 150 gr eski kaşarpeynir 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı nar ekşisi 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı sumak Tuz Yapılışı:Salataları temizleyip yıkayın ve kurulayın Kurutulmuş domatesleri yıkayıp kurulayın ve ince şeritler şeklinde doğrayın Peyniri jülyen doğrayın Dolmalık fıstıkları teflon tavada kavurun Maydanozu yaprak yaprak ayırın Kalan zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak ve tuzu bir kapta karıştırınYeşillikleri servis tabağına alın Kurutulmuş domates ve soğanı ekleyip harmanlayın Zeytinyağlı sosu üzerine gezdirin Maydanoz yaprakları, fıstık ve peyniri serpiştirin Servis yapınAfiyet olsun… Yalancı İskender Malzemeler: - 500 gr dana kıyma, - 5 adet pide, - 1 su bardağı yoğurt, - 2 diş sarımsak, - 4 adet domates, - 2 yemek kaşığı salça, - 1 adet kırmızı soğan, - 1 tatlı kaşığı sumak, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 3 yemek kaşığı tereyağ, - 1 adet patlıcan, - 6 adet sivri biber Yapılışı:Pideleri küp küp kesin 15 kaşık tereyağında soteleyin Kalan yağ ile kıymayı kavurun Salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin Tuzotu ekleyin Sarımsağı ezip yoğurda katın Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp sumakla ovun Pidelerin üzerine önce sosu sonra yoğurdu gezdirin Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın Arzuya göre üzerine kırmızı biber eklenmiş kızdırılmış tereyağ gezdirinAfiyet olsun… Leziz Pilav Malzemeler: 4 adet havuç, 1 çay bardağı nohut, 1 adet tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı kuru üzüm, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 2 su bardağı pirinç, 3,5 su bardağı tavuk suyu, 4 yemek kaşığı tereyağ, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı karabiber, Tuz Yapılışı:Nohutu akşamdan ıslatıp, süzün Tavuk göğsü ile birlikte haşlayın Etleri kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara ayırın Pirinci ayıklayıp, kaynar tuzlu suda en az yarım saat bekletin Havuçları kazıyıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın Tencerede tereyağını kızdırın Fıstıkları ekleyip kavurun Havuçları ilave edin Biraz kavurduktan sonra kuru üzüm, haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ilave edin Süzüp yıkadığınız pirinci tenceredeki harcın üzerine yayın Tavuk suyunu ekleyip, hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp pişirin Pirinçler pişince 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip, servis yapın Güllaç Malzemeler: 4 Su bardağı süt 2 Su bardağı tozşeker 1 Paket güllaç 250 gr dövülmüş ceviz Çeyrek çay bardağı gül suyu 1 Adet nar Yapılışı:Sütü ısıtın 2 Su bardağı tozşeri ilave edip, kaynatın Geniş bir tepsiye dökün Güllaçları parçalara ayırıp, tepsi içinde ıslatın Ortasına dövülmüş ceviz koyunKenarlarını ortada toplayıp, katlayınKatladığınız güllaçları başka bir tepsiye dizinKalan sütü üzerine dökün Gül suyu ilave edip, üzerini nar taneleriyle süsleyerek servis yapın |
|