|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| bezelye, çorbası, hazırlanışı, kremalı, malzemesi, tarifi, yapılışı |
Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Bezelye Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiKremalı bezelye çorbası Kremalı bezelye çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 300 gram TAMEK bezelye konservesi 1 5 litre tavuk suyu tablet1 adet defne yaprağı 2 adet kemikli tavuk göğsü 5 adet tane karabiber 1 demet kıyılmış dereotu 250 gram kereviz 1 adet soğan 1 adet limon 25 gram margarin 200 ml kremşanti4 adet yumurta sarısı tuz karabiber muskat tozşeker Hazırlanışı: Tavuk suyunu defne yaprağı ve karabiberle kaynatın Tavuk göğüslerini katın Ağzı açık olarak hafif ateşte 20-25 dakika pişirip çıkartın Kerevizi ayıklayın, verev dilimlere kesin Soğanları küb şeklinde doğrayın Kerevizlerle beraber yağda hafifçe kavurun Tavuk suyunun 1 litresini ince süzgeçten geçirip sebzelere katın ve ağzı kapalı olarak 5 dakika pişirin![]() Haşladığınız göğüs etlerinin deri ve kemiklerini ayıklayın Dilimledikten sonra süzdüğünüz Tamek bezelye konservesiyle birlikte çorbaya katıp bir taşım kaynatın![]() Limonun kabuğunu ince soyup şeritlere kesin Suyunu sıkın Süslemek için bir miktar limon kabuğunu bir kenara ayırın Kalan limon kabuklarını 3 yemek kaşığı limon suyu, kremşanti ve yumurta sarısı ile karıştırıp bir miktar sıcak tavuk suyu ile birlikte çorbaya katın Isıtın ama kaynatmayın![]() Tuz, karabiber, muskat, limon suyu ve toz şeker ile tatlandırın Dereotunu karıştırın, limon kabuğu ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|