|
|
Konu Araçları |
bezelyeli, çorba, hazırlanışı, malzemesi, sultani, tarifi, yapılışı |
Sultani Bezelyeli Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultani Bezelyeli Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiSultani bezelyeli çorba Sultani bezelyeli çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 45 dakika 4-6 kişilik Malzemeler: 150 gram sultani bezelye 125 gram ayıklanmış iç bezelye 100 gram minik soğan 1 adet iri kırmızı biber 280 gram şekersiz hindistancevizi özü 1 adet yeşil limon 1 adet yeşil elma 450 ml kremşanti 4 yemek kaşığı zeytinyağı 100 ml beyaz şarap sek 1 adet taze soğan acı kırmızı biber tuz Sultani bezelyeyi ayıklarken bıçak yerine kabak oyucusunun bıçak kısmını kullanarak ziyan etmeden incecik ayıklamayı başarın Hazırlanışı: Sultani bezelyelerin kılçıklarını ayıklayıp verevine ikiye kesin Soğanları soyup ince ince kıyın Acı kırmızı biberi ayıklayıp doğrayın Limonun kabuğunu rendeleyin ve 2 yemek kaşığı suyunu sıkın Elmaları soyun, dörde bölün Çekirdeklerini çıkartın Enlemesine incecik dilimleyip limon suyu ile karıştırın Taze soğanın yeşil ucunu şeritler halinde kesin Soğan, sultani bezelye ve acı biberi zeytinyağında çevirin Şarabı ilave edip 3 dakika hafif ateşte kaynatın Karıştırdığınız hindistancevizi özünü, kremşanti ve bezelyeleri katın Tuz ve acı biber ile tatlandırıp 5 dakika hafif ateşte kaynatın Elma dilimleri ve yeşil soğanı çorbaya katın, bir taşım kaynatıp hemen servis yapın |
|