Yoğurtlu Ve Şehriyeli Pazı Çorbası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Ve Şehriyeli Pazı Çorbası TarifiMALZEMELER Yoğurtlu ve ŞehriyeLi Pazı Çorbası Tarifi5 su bardağı et suyu veya su 2 çorba kaşığı şehriye 1 su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı un 1 adet yumurta 8 -10 adet pazı yaprağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 3 diş sarımsak HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak, tencerede 2 su bardağı etsuyu veya suyu kaynatıp, 2 çorba kaşığı şehriyeyi haşlayalım Tencereyi ocaktan alıp, bekletelim![]() Ayrı bir kabın içinde yarım çay bardağı unu ve yumurtayı çırpma teli ile karıştıralım Karışıma 1 su bardağı yoğurdu ekleyip, tekrar karıştıralım Üzerine, kalan 3 su bardağı etsuyu veya suyu ilave edip, iyice karıştıralım Bu karışımı şehriyeli tencereye alalım![]() Üzerine, incecik doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarımsakları da ilave edip ocağa koyalım Sürekli karıştırarak çorbamızın üzeri göz göz olana dek ağır ateşte pişirelim Çorbamızın tuzunu, ateşten almadan 1 dakika önce ayarlayalım ve ateşten alalım, 1 çorba kaşığı tereyağını eritip toz kırmızıbiberi ekleyelim Yağı ateşten alıp çorbanın üzerine gezdirelim ve servis yapalım![]() Not : Yoğurtlu çorbalarda tuz en son eklenmelidir Başta eklenen tuz yoğurdun kesilmesine sebep olabilir![]() |
|
|
|