Elmalı Ciğer Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Ciğer TavaElmalı ciğer tava Elmalı ciğer tava Hazırlama süresi 40 dakika 2 kişilik Malzemeler:
Elmaları soyun, kabak oyacağı ile çekirdek kısmını çıkarın, dilimleyin 2 yemek kaşığı tereyağıyla nar gibi kızartın Dolma fıstıklarını yapışmaz yüzeyli tavada yağ eklemeden kavurun Taze soğanları temizleyip sıvı yağla kavurun, tavadan çıkarın Tavaya şeker, tuz, 2 yemek kaşığı su ve sirke ekleyip kaynatın ve koyulaşmasını bekleyin Soğanları yeniden tavaya koyun![]() Un, tuz ve kırmızı biberi karıştırın Ciğeri hazırladığınız una bulayın Sıvı yağı hafifçe ısıtıp kuvvetli ateşte ciğerlerin her bir yüzünü 3er dk kızartın Üzerine fıstık serperek elma ve soğanlara birlikte servis yapın
|
|
|
|