Hamurda Salam |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamurda SalamHamurda salam Hamurda salam Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 15 gram maya 500 ml süt330 gram un 2 adet yumurta 50 gram yumuşak margarin 400 gram salam 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: Mayayı ılık süt ve 30 gr un ile karıştırın 10 dk sıcak bir yerde kabarmaya bırakın 300 gr unu bir kaseye koyup ortasını çukurlaştırın Yumurta, 1 tutam tuz, margarin ve mayalı karışımı koyup ortadan başlayarak yoğurun Düzgün bir hamur elde edin 10 dk kabarmaya bırakın![]() Hamuru 30x15 cm büyüklüğünde açın Yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisine yerleştirin![]() Salamın zarını soyup bütün olarak hamurun ortasına koyun ve sarın Hamurun uç kısımlarını su sürüp kapatın 20 dk dinlenmesi için bekletin Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı su ile çırpıp hamurun üzerine sürün 200 derece sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 30 dk pişirin Hardallı sos ile birlikte servis yapın
|
|
|
|