![]() |
İspanaklı Cevizli Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Cevizli BalıkIspanaklı cevizli balık Ispanaklı cevizli balık Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 4 adet balık 2-4 yemek kaşığı limon suyu 4 yemek kaşığı mısırözü yağı 1 tutam kekik 1 adet defne yaprağı 400 gram ıspanak 100 ml ![]() 80 gram tereyağı 50 gram ceviz içi 1/2 demet maydanoz tuz karabiber Hazırlanışı: Balık suyu elde etmek için balığın baş ve kuyruk kısmını 2 su bardağı su ile kaynatın ![]() ![]() ![]() 2 yemek kaşığı mısırözü yağını tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta ıspanağı ayıklayın, yıkayın ve süzün ![]() Kalan balık suyunu krema ile suyun miktarı yarılayıncaya kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() Kalan tereyağını, kalan mısırözü yağı ile birlikte büyük bir tavaya koyup köpürene kadar kızartın ![]() Ceviz içi ve maydanoz yapraklarını katın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|