Jöleli Balık |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Jöleli BalıkJöleli balık Jöleli balık Hazırlama süresi 35 dakika 2 kişilik 230 kalori Malzemeler: 140 gram mezgit fileto 200 gram pırasa 200 gram dolmalık biber 1 adet taze rezene 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 500 ml sebze suyu 1 adet ufak defne yaprağı 1 diş sarmısak 3 adet yaprak jelatin 1 tatlı kaşığı limon suyu tozşeker acı kırmızı biber çekilmiş safran tuz Hazırlanışı: Balık filetoyu küçük parçalara kesin, 5 dakika kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün Dolmalık biberleri ayıklayın, yıkayın ve minik küblere doğrayın Pırasa ve rezeneyi yıkayın ve ince şeritlere kesin Jelatini soğuk suda ıslatın Dolmalık biber, pırasa ve rezeneyi zeytinyağında hafifçe kavurup tuz ve toz şeker ile tatlandırın Domates salçası ve sebze suyunu ilave edin Acı kırmızı biber, safran, defne yaprağı ve soyulmamış sarmısağı ekleyin Karışımı 5 dakika dirice pişirin Sarmısağı ve defne yaprağını çıkartın Süzülmüş balıkları ve limon suyunu sebzelere katın ve 4 dakika hafif ateşte suyunu çektirin Jelatini sıkın ve sebzelere karıştırın İki tabağa paylaştırıp donması için en az iki saat buzdolabında bekletin Köy ekmeği ile servis yapın Kırmızı ve sarı dolmalık biber bulamadığınız zaman yerine yeşil dolmalık biber de kullanabilirsiniz |
|