![]() |
Jöleli Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jöleli BalıkJöleli balık Jöleli balık Hazırlama süresi 35 dakika 2 kişilik 230 kalori Malzemeler: 140 gram mezgit fileto 200 gram pırasa 200 gram dolmalık biber 1 adet taze rezene 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 500 ml ![]() 1 adet ufak defne yaprağı 1 diş sarmısak 3 adet yaprak jelatin 1 tatlı kaşığı limon suyu tozşeker acı kırmızı biber çekilmiş safran tuz Hazırlanışı: Balık filetoyu küçük parçalara kesin, 5 dakika kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün ![]() Dolmalık biberleri ayıklayın, yıkayın ve minik küblere doğrayın ![]() ![]() ![]() Dolmalık biber, pırasa ve rezeneyi zeytinyağında hafifçe kavurup tuz ve toz şeker ile tatlandırın ![]() ![]() Acı kırmızı biber, safran, defne yaprağı ve soyulmamış sarmısağı ekleyin ![]() ![]() Sarmısağı ve defne yaprağını çıkartın ![]() ![]() Jelatini sıkın ve sebzelere karıştırın ![]() ![]() ![]() Kırmızı ve sarı dolmalık biber bulamadığınız zaman yerine yeşil dolmalık biber de kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|