Sarmısaklı Balık Püresi |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarmısaklı Balık PüresiSarmısaklı balık püresi Sarmısaklı balık püresi Hazırlama süresi 30 dakika 4 kişilik Malzemeler: 750 gram taze sarmısak başı 2 diş sarmısak 50 gram siyah zeytin 100 ml zeytinyağı 25 gram tereyağı 125 kilogram patates 800 gram morina balığı filetosu 1/2 adet limonun suyu 250 ml sek beyaz şarap 350 ml süt 1 yemek kaşığı toz şeker beyaz karabiber muskat tuz Hazırlanışı: Taze sarmısakların kabuklarını soyun Dişlerini ayırıp tuzlu suda 1 dakika blanşe edin Süzüp soğuk sudan geçririn Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve kıyın 2 diş sarmısağı soyup ezin ve 100 ml zeytinyağı ile karıştırın Patatesleri soyup 30 dakika tuzlu suda haşlayın Bu arada balık filetolarını tuzlayıp üzerlerine limon suyu sıkın Şarabı tuzla birlikte bir tencerede kaynatın Patatesler pişmeden 10 dakika önce balıkları şarabın içinde 10 dakika kaynatın Sütü kaynatıp ateşten alın Tuz, biber ve muskat ile tatlandırın Tereyağını kızdırıp sarmısakları içinde kavurun Şekeri ilave edip karamelize edin Ocaktan alıp tavada sıcak kalmasını sağlayın Patateslerin suyunu süzüp soğmuya bırakın Daha sonra ezip süt ve sarmısaklı tereyağı ile püre haline getirin Balıkları süzüp püre ile karıştırın Üzerine zeytin ve zeytinyağını koyup servis yapın |
|