![]() |
Jambonlu Kabak Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jambonlu Kabak TavaJambonlu kabak tava Jambonlu kabak tava Hazırlama süresi 25 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 ![]() 8 diş sarmısak 125 gram kurutulmuş domates 1 demet nane 100 ml ![]() 2 dilim dana jambon tuz karabiber Hazırlanışı: Jambonu ince şeritler halinde kesin ![]() ![]() ![]() Kabakları tuzlu kaynar suda 6 dakika bekletip çıkarın ![]() ![]() Bir tencerede zeytinyağının yarısını kızdırın, sarmısakları soyup bütün olarak içine atıp pembeleştirin ![]() Kabakları ilave edin, tuz ve karabiberle tatlandırın ![]() Yağını süzüp kurtulmuş domatesleri ekleyin ve karıştırarak 10 dakika pişirin ![]() Tencereyi ateşten alın, içine jambonları katıp kapağını kapatın ve 5 dakika dinlendirin ![]() Bir tavada kalan zeytinyağını kızdırın, nane yapraklarını içinde çevirin ![]() Kabakları tabağa alıp üzerini nane yapraklarıyla dekore edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|