Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jambonlu, kabak, tava

Jambonlu Kabak Tava

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jambonlu Kabak Tava



Jambonlu kabak tava
Jambonlu kabak tava

Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

15 kilogram küçük boy kabak
8 diş sarmısak
125 gram kurutulmuş domates
1 demet nane
100 ml zeytinyağı
2 dilim dana jambon
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Jambonu ince şeritler halinde kesin Kabakları soymadan 5 cm eninde halkalara kesip, halkaları da 2 oval parçaya bölün
Kabakları tuzlu kaynar suda 6 dakika bekletip çıkarın Suyunu süzdürün
Bir tencerede zeytinyağının yarısını kızdırın, sarmısakları soyup bütün olarak içine atıp pembeleştirin
Kabakları ilave edin, tuz ve karabiberle tatlandırın
Yağını süzüp kurtulmuş domatesleri ekleyin ve karıştırarak 10 dakika pişirin
Tencereyi ateşten alın, içine jambonları katıp kapağını kapatın ve 5 dakika dinlendirin
Bir tavada kalan zeytinyağını kızdırın, nane yapraklarını içinde çevirin
Kabakları tabağa alıp üzerini nane yapraklarıyla dekore edin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.