Soslu Midye |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu MidyeSoslu midye Soslu midye Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 kilogram midye 4 adet soğan 6 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet limon kabuğu 2 adet defne yaprağı 1/2 litre sek beyaz şarap 4 sap dereotu tozşeker tuz karabiber Hazırlanışı: Midyelerin iyilerini ayırın ve 30 dakika soğuk tuzlu suda bekletin Akar su altında yıkayın, çok iyi fırçalayın Sakal kısmını elinizle çekerek çıkarın Soğanları halka halka doğrayın Sıvı yağı büyük bir tencerede kızdırın Limon kabuğu, defne yaprağı, soğan ve midyeleri ilave edip beyaz şarabı katın Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın 4-5 dakika ağzı kapalı olarak midyeler açılana kadar kaynatın Pişirirken tencereyi sık sık sallayın Dereotu serpip sıcak sıcak servis yapın |
|