Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
midye, soslu

Soslu Midye

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Midye



Soslu midye
Soslu midye

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

2 kilogram midye
4 adet soğan
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet limon kabuğu
2 adet defne yaprağı
1/2 litre sek beyaz şarap
4 sap dereotu
tozşeker
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Midyelerin iyilerini ayırın ve 30 dakika soğuk tuzlu suda bekletin
Akar su altında yıkayın, çok iyi fırçalayın
Sakal kısmını elinizle çekerek çıkarın
Soğanları halka halka doğrayın Sıvı yağı büyük bir tencerede kızdırın Limon kabuğu, defne yaprağı, soğan ve midyeleri ilave edip beyaz şarabı katın Tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile tatlandırın 4-5 dakika ağzı kapalı olarak midyeler açılana kadar kaynatın Pişirirken tencereyi sık sık sallayın Dereotu serpip sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.