![]() |
Fırında Zeytinli Karides |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Zeytinli KaridesFırında zeytinli karides Fırında zeytinli karides Hazırlama süresi 20 dakika 8 kişilik Malzemeler: 1 kilogram orta büyüklükte karides (kafası olmayacak) 1 diş sarmısak 60 ml ![]() 45 ml ![]() 90 gram yeşil zeytin tuz 1/2 demet maydanoz karabiber Hazırlanışı: Fırın tepsisini fırının üsten ikinci rafına yerleştirin ve fırını 25 derece ısıtın ![]() Karideslerin kabuklarını kuyruklarını kalacak şekilde soyun, bağırsaklarını temizleyin ![]() Sarmısakları soyun, zeytin ve zeytinyağı ile beraber robatta püre haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz ve karabiber ekleyin ![]() ![]() Kıyılmış maydanozla karıştırın ![]() Sıcak veya soğuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|