09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberiyeli Kuzu Şiş
Biberiyeli kuzu şiş
Biberiyeli kuzu şiş
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
388 kalori Malzemeler:- 300 ml
sebze suyu
- 4 dal biberiye
- 2 adet defne yaprağı
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 600 gram kemiği sıyrılmış kuzu pirzola
- 1 diş sarmısak
- 400 gram arpacık soğanı
- 40 gram tozşeker
- 40 gram tereyağı
- 200 ml
kırmızı şarap
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı:
Sarmısağı ayıklayıp döğün, Arpacık soğanlarını soyun Bir tencerede şekeri altın sarısı renk alıncaya kadar karamelize edin, 20 gr tereyağını ekleyin, biraz kaynatın Soğanları ilave edin, 1 dakika karamelize edin, tuzlayıp biberleyin
Kırmızı şarap, 200 ml sebze suyu ve defne yaprağını ekleyip ağzı açık olarak orta ateşte 20 dakika pişirin
Kuzu etlerini 12 eşit parçaya bölün Ortalarından kürdanla delin Her üç parçayı bir biberiye dalının üstüne geçirin
Yağı büyük bir tavada kızdırın, harlı ateşte etlerin her tarafını 1 dakika kızartın, tuz ve biber ekin
Ateşin altını kısın, 6-8 dakika daha defalarca çevirerek kızartmaya devam edin 5 dakikadan sonra sarmısak ve tereyağı ilave edin
Şişleri folyoyla sarın, dinlenmeye bırakın
Kızartma tavasına 100 ml sebze suyu koyun, karamelize edilmiş soğanları ilave edin, tuzlayıp biberleyin Şişlerle birlikte servis yapın Yanında pide sunabilirsiniz
|
|
|