![]() |
Füme Balık Ve Krep |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Füme Balık Ve KrepFüme balık ve krep Füme balık ve krep Hazırlama süresi 1 saat 20 kişilik Malzemeler: 250 gram un 30 gram taze maya 150 gram galeta unu 3 adet yumurta 100 gram mısır unu 1 tatlı kaşığı toz şeker 250 ml ![]() 120 ml ![]() 60 gram eritilmiş tereyağı 750 gram füme somon 750 gram füme mersin balığı 250 gram havyar 500 gram kaymak tuz dereotu Hazırlanışı: Unu bir kaseye koyun ve ortasını çukurlaştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Unun yarısı ile bir hamur yoğurun ve kalanını üzerine serpin ![]() ![]() Yumurta, mısır unu, galeta unu, şeker ve tuzu hamurun içine ekleyerek yoğurun ![]() ![]() Sütü ısıtın ve hamura karıştırın ![]() ![]() Orta ateşte her iki tarafını da esmerleşinceye kadar kızartın ![]() ![]() Somon ve mersinbalığı dilimlerini bir servis tabağına yerleştirip dereotu ile süsleyin ![]() Havyarı kaseye koyun ve buz üzerinde servis yapın ![]() ![]() Balıklar, havyar ve kaymağı soğuk, krepleri ılık olarak sofraya getirin ![]() |
![]() |
![]() |
|