09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Soğanlı Havuçlu Mezgit
Taze soğanlı havuçlu mezgit
Taze soğanlı havuçlu mezgit
Hazırlama süresi
Malzemeler:- 35 gram tereyağı
- 15 gram un
- 450 gram patates
- 600 gram mezgit
- 300 gram havuç
- 2 demet taze soğan
- 1 adet soğan
- 60 gram az yağlı jambon
- 125 ml
beyaz şarap
- 250 ml
kremşanti
- 2 yemek kaşığı vermut
- beyaz biber
- tuz
- 1/2 demet taze soğan yeşilliği
- 1-2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 adet defne yaprağı
Hazırlanışı:
15 gr tereyağını unla yoğurun, üstü örtülü olarak derin dondurucuya koyun Balık filetoları 5 cm büyüklüğünde baklava biçiminde kesin, fırın tepsisine dizin Fırını önceden 220ø ısıtın
Patates ve havuçları ayıklayın 1 cm büyüklüğünde küb şeklinde doğrayın Taze soğanları uzun verev parçalara kesin Soğanı soyun, minik küb şeklinde doğrayın Jambonu kıyın
Kalan tereyağını büyük ve yayvan bir tencerede kızdırın Jambonu koyup kıtır kıtır kızartın Delikli kepçe ile çıkartıp yağını süzün
Kızartma yağında soğanları pembeleştirin Beyaz şarap ilave edip koyulaşana kadar kaynatın Kremşantiyi katın, pişirerek krema kıvamına getirin 3 su bardağı su katıp yüksek ateşte ağzı açık olarak 15 dakika kaynatın
Unladığınız tereyağını iri kıyın Kaynamakta olan sosa katın ve 3 dakika karıştırarak pişirin Patates ve havuçları ek-
leyin, ağzı kapalı olarak 8-10 dakika pişirin Taze soğanları katın Vermut, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Balıkları tuz, karabiber, limon suyu ile tatlandırın Üzerlerine defne yapraklarını koyup 1 su bardağı su ilave edin
Önceden ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 5 dakika pişirin Taze soğanın yeşil kısımlarını kıyın Soslu sebzeyi ve balıkları ısıtılmış bir servis tabağına alın Üzerine jambon ve kıyılmış taze soğan serpin 15 gr tereyağını unla yoğurun, üstü örtülü olarak derin dondurucuya koyun Balık filetoları 5 cm büyüklüğünde baklava biçiminde kesin, fırın tepsisine dizin Fırını önceden 220ø ısıtın
Patates ve havuçları ayıklayın 1 cm büyüklüğünde küb şeklinde doğrayın Taze soğanları uzun verev parçalara kesin Soğanı soyun, minik küb şeklinde doğrayın Jambonu kıyın
Kalan tereyağını büyük ve yayvan bir tencerede kızdırın Jambonu koyup kıtır kıtır kızartın Delikli kepçe ile çıkartıp yağını süzün
Kızartma yağında soğanları pembeleştirin Beyaz şarap ilave edip koyulaşana kadar kaynatın Kremşantiyi katın, pişirerek krema kıvamına getirin 3 su bardağı su katıp yüksek ateşte ağzı açık olarak 15 dakika kaynatın
Unladığınız tereyağını iri kıyın Kaynamakta olan sosa katın ve 3 dakika karıştırarak pişirin Patates ve havuçları ek-
leyin, ağzı kapalı olarak 8-10 dakika pişirin Taze soğanları katın Vermut, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Balıkları tuz, karabiber, limon suyu ile tatlandırın Üzerlerine defne yapraklarını koyup 1 su bardağı su ilave edin
Önceden ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 5 dakika pişirin Taze soğanın yeşil kısımlarını kıyın Soslu sebzeyi ve balıkları ısıtılmış bir servis tabağına alın Üzerine jambon ve kıyılmış taze soğan serpin v
|
|
|