Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
blanket, dana, fransız, resimli, tarifi, usulü, yapılır

Resimli Dana Blanket Tarifi - Fransız Usulü Dana Blanket Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Resimli Dana Blanket Tarifi - Fransız Usulü Dana Blanket Nasıl Yapılır Tarifi



Resimli Dana Blanket Tarifi - Fransız usulü Dana Blanket Nasıl Yapılır Tarifi
Resimli Dana Blanket Tarifi - Fransız usulü Dana Blanket Nasıl Yapılır Tarifi

Fransız usulü Dana Blanket tarifi
Dana Blanket nasıl yapılır
resimli Dana Blanket tarifi
Dana Blanket nasıl pişirilir



Dana Blanket İçin Kullanılan Malzemeler :

1 kg parça dana eti (sırt kısmından)
limon
1 havuç
1 baş soğan
1 karışık ot demeti
60 cl tavuk suyu (tavuksu tabletle hazırlanmış)
25 gr tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
250 gr mantar
2 yumurta sarısı
15 cl krem
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz

Dana Blanket Tarifi :

Etleri tencereye koyup, üzerine çıkacak kadar soğuk su koyun İçine bir tatlı kaşığı tuz ve bir dilim limon atıp kaynamaya bırakm 2-3 dakika kaynadıktan sonra eti süzün ve suyunu atın Elleri tencereye tekrar koyun üzerine soyup dörde böldüğünüz havucu ve soğanı, karışık ot demetini, karabiberi ve tavuk suyunu ilave edin Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp bir saat, orta ateşte, etler yumuşa¬yıncaya kadar pişirin Etler pişince suyunu derin bir kaba süzün Etleri bir tabağa alın ve üzerini kapatın Sebzeleri ve karışık ot demetini atın

Tencerede tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip biraz kavurun ve üzrine 45 cl kadar süzülmüş pişme suyundan ilave edin Koyu bir sos oluncaya kadar karıştırarak hafif hafif kaynatın İçine mantarları atın ve bir çorba kaşığı limon suyunu ekleyin

Yumurta sarılarını hafifçe çırpıp üzerine kremi ve hazırladığınız sostan iki çorba kaşığı ekleyerek karıştırın Elde ettiğiniz karışımı tenceredeki koyu sosa ilave edin ve karıştırın İçine etleri atın ve zaman zaman karıştırarak çok hafif ateşte kaynatmadan 5-6 dakika pişirin

Bu arada tost ekmeklerinin kalın kenarlarını keserek atın Her dilimi verevine ikiye kesin ve elde ettiğiniz üçgen dilimleri fırın tepsisine dizerek fırın ızgarasının altında kızartın Daha sonra çıkarıp üzerlerine tereyağı sürün ve bir kenara bırakın

Yemeğin tuzunu, limonunu ve karabiberini kontrol edin Gerekiyorsa biraz ekleyin Etleri bir servis tabağına alın, kalan sosu üzerine dökerek sıcak olarak yanında, kızarmış tereyağlı ekmekler ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.