![]() |
Hamurda Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamurda BalıkHamurda balık Hamurda balık Hazırlama süresi 45 dakika 2 kişilik Malzemeler: 2 adet iri barbunya 250 gram un 2 adet yumurta 250 gram tuz 1 yemek kaşığı tane karabiber 4 dal biberiye 2 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: Karabiber tanelerinin yarısını havanda ezin ![]() ![]() Un, tuz, 2 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, ezilmiş karabiber ve ayıkladığınız biberiyeyi bir kaseye alıp 25 ml ![]() ![]() ![]() Balıkların içine kalan karabiber ve biberiyeyi yerleştirin ![]() Hamuru dörde bölüp merdaneyle balığın uzunluğunda 4 oval elde edecek şekilde açın ![]() ![]() Üzerine ikinci parçayı kapatıp balığın şeklini alacak şekilde kenarlarını bastırın ![]() Hamurun üzerine kalan yumurta sarısını sürün ve 180ø C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 30 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|