Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, hamurda

Hamurda Balık

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamurda Balık



Hamurda balık
Hamurda balık

Hazırlama süresi 45 dakika
2 kişilik
Malzemeler:

2 adet iri barbunya
250 gram un
2 adet yumurta
250 gram tuz
1 yemek kaşığı tane karabiber
4 dal biberiye
2 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Karabiber tanelerinin yarısını havanda ezin 2 dal biberiyenin yapraklarını ayırın
Un, tuz, 2 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, ezilmiş karabiber ve ayıkladığınız biberiyeyi bir kaseye alıp 25 ml su ilave ederek düzgün bir hamur haline getirin 30 dakika dinlendirin
Balıkların içine kalan karabiber ve biberiyeyi yerleştirin
Hamuru dörde bölüp merdaneyle balığın uzunluğunda 4 oval elde edecek şekilde açın Bir parçanın üzerine balığı koyun
Üzerine ikinci parçayı kapatıp balığın şeklini alacak şekilde kenarlarını bastırın
Hamurun üzerine kalan yumurta sarısını sürün ve 180ø C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.