![]() |
Resimli Elbasan Tavası Tarifi - Elbasan Tavası Nasıl Yapılır? Elbasan Tavası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resimli Elbasan Tavası Tarifi - Elbasan Tavası Nasıl Yapılır? Elbasan Tavası YapılışıResimli Elbasan Tavası Tarifi - Elbasan Tavası Nasıl Yapılır? Elbasan Tavası Yapılışı Resimli Elbasan Tavası Tarifi - Elbasan Tavası Nasıl Yapılır? Elbasan Tavası Yapılışı Elbasan Tavası Tarifi Elbasan Tavası nasıl yapılır Elbasan Tavası yapılışı Elbasan Tavası Tarifi Resimli ![]() Malzemeler : 750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz ) 3 Çorba kaşığı margarin 2 Orta boy soğan 6 Su bardağı süzme yoğurt 6 Su bardağı su, 1/2 Su bardağı un 3 Yumurtanın sarısı Tuz Hazırlanışı: Margarinimizi bir derince bir tencereye alırız ![]() Yağ kızdıktan sonra etlerimizi tavaya ilave ederiz ![]() Etlerimizi birkaç defa tavada altlı üstlü kızarıncaya kadar çeviririz ![]() Soğanlarımızı iri dişe gelir şekilde doğradıktan sonra, etlere ilave edip birkaç defa çeviririz ![]() Soğanların kızarmasına fırsat vermeden etlere ve soğana tuzunu ve suyu ekleyip, bir buçuk saat gibi uzun bir süre kısık ateşte pişmeye bırakırız ![]() ![]() Diğer tarafta yemeğimizin ikinci aşaması için yoğurt ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız ![]() 2 – 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtalarımızı ayrı bir kapta iyice çırpıp, kesilmesine müsade etmeden bu karışıma yedirerek ilave ederiz ![]() Bu hazırladığımız sosumuzu, fırın tepsisine aldığımız etlerimizin üzerine sıcak sıcak dökeriz ![]() Önceden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 10-15 dakika kadar fırınlayıp, sıcak servis yaparız ![]() |
![]() |
![]() |
|