Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aseton, asetonun, derecesi, kaynama, kimyası, noktası, yoğunluğu

Asetonun Yoğunluğu,Asetonun Kaynama Noktası,Asetonun Kaynama Derecesi,Aseton Kimyası

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Asetonun Yoğunluğu,Asetonun Kaynama Noktası,Asetonun Kaynama Derecesi,Aseton Kimyası

asetonun yoğunluğu,asetonun kaynama noktası,asetonun kaynama derecesi,aseton kimyası
asetonun yoğunluğu,asetonun kaynama noktası,asetonun kaynama derecesi,aseton kimyası
Aseton
Herhangi bir organik kimya laboratuvarının lavabosunun kenarında duran plastik şişelerin üzerinde ne yazdığına hiç baktınız mı? Neyse bakmadıysanız ben söyleyeyim; çok muhtemel olarak şişelerin birinin üzerinde 'Aseton' yazıyordur

Aseton bir karbonil grubuna bağlı iki metil grubundan oluşan simetrik bir moleküldür Polaritesi yüksek olduğu için birçok organik yapıyı çözebilir Ucuz bir madde olması ve yüksek çözücü niteliği nedeniyle kirlenen cam malzemeleri temizlemede birebirdir

Yazan: Salih Özçubukçu (sozcubukcu)
Tarih: 29072003
Kategori: Organik Kimya Bileşikler
2792 kez okundu

Aseton-2
Kaynama noktası 56oC olan, oldukça iyi bir çözücüdür aseton Yoğunluğu sudan düşüktür: 079 g/cm3, Ama su ile her oranda karışabilen bir organik sıvıdır Bunu da oldukça polar olmasına borçluyuz Zaten bu sayede iyi bir çözücü olmaktadır Oldukça kolay alev alabilmektedir

Sanayide, benzenden başlanılarak kümen peroksitten senaaalenmektedir Aslında kümenden fenol senaaainin yan ürünüdür demek daha doğru olur

Oje temizleyicilerinin esas maddesidir Elle döküldüğünde düşük kaynama noktasına sahip olduğu için çabucak, derideki nemi de alarak buharlaşır ve kurumuş bir deri bırakır (Itriyat satan bir dükkanda gördüğüm bir şişenin üstündeki yazı ilgimi çekmiştir bu açıdan : Nemlendiricili Aseton Oksimoron bir ifade olmus sanki) Sadece oje çıkarmaz tabi, boya sökücü olarak bilinir esasen

Sanayi de bircok maddenin senaaainde kullanıldığını da söylememek olmaz

asetonun yoğunluğu, asetonun kaynama noktası, asetonun kaynama derecesi, asetonun kimyası ,asetonun kaynama sıcaklığı ,kimyada aseton ,aseton polar ,aseton polar mı, aseton satan kimyacılar ,aseton kaynama derecesi, senaaainin, oje asetonu sanayi asetonu, aseton polar mıdır polar mıdır ,su aseton

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com