Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nelerdir, reaksiyonları, sn2

Sn2 Reaksiyonları Sn2 Reaksiyonları Nedir? Sn2 Reaksiyonları Nelerdir?

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sn2 Reaksiyonları Sn2 Reaksiyonları Nedir? Sn2 Reaksiyonları Nelerdir?

SN2 Reaksiyonları SN2 Reaksiyonları Nedir?SN2 Reaksiyonları Nelerdir?
SN2 Reaksiyonları SN2 Reaksiyonları Nedir? SN2 Reaksiyonları Nelerdir? SN2 reaksiyonları ise bimolekülerdir Yani, reaksiyonun yavaş olan basamağında ortamda iki tür vardır Örneğin bütil bromürlerin aseton içinde iyodürle reaksiyonları SN2 *****izmasıyla gerçekleşmektedir Hız, hem alkil halojenürün konsantrasyonuna hem de iyodür iyonunun (nükleofil) konsantrasyonuna bağlıdır

SN2 reaksiyonlarında reaktiflik sırası,
CH3-X > 1o > 2o >> 3o şeklindedir

SN2 reaksiyonları tek basamakta gerçekleştiği için, ( nükleofilin alkil halojenüre saldırısı) reaksiyonda bir ara ürün olmaz Geçiş hali, nükleofil ve karbon atomu arasında bir bağ oluşurken, aynı zamanda karbon atomu ve ayrılan grup arasındaki bağın kopması sırasında oluşur

SN2 reaksiyonu için enerji diyagramı tek basamakta gösterilir

Çok az gözlenen diğer bir nükleofilik yerdeğiştirme reaksiyonu da molekül içi yer değiştirme reaksiyonudur ( SNi )

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com