Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fotoelektrik, hakkında, olayı

Fotoelektrik Fotoelektrik Olayı Fotoelektrik Nedir? Fotoelektrik Hakkında

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fotoelektrik Fotoelektrik Olayı Fotoelektrik Nedir? Fotoelektrik Hakkında

Fotoelektrik Fotoelektrik Olayı Fotoelektrik Nedir? Fotoelektrik Hakkında Bir Atomu Nasıl Uyarırız
Fotoelektrik Fotoelektrik Olayı Fotoelektrik Nedir? Fotoelektrik Hakkında Fotoelektrik Olayı
Bu operasyon x-ışını yaratmanın tam tersi gibi de görülebilir Fotoelektrik tüpün içi elektronların geçişinin kolay olması amacıyla vakumlanmıştır Işık tüpe girip metale çarpınca plaka elektron yayar Sonra bu elektronlar küçük bir potansiyel fark sayesinde toplayıcı çubuğa atlar ve akım oluşmuş olur Yayılan elektronlara fotoelektronlar denir Aslında bu olay tipik bir foton emme durumu gibi de görülebilir

Bir fotosel devresinde gelen elektronlar metal plakanın elektronları tarafından emilir ve eğer gelen elektronların metal plakadaki elektronları koparacak kadar enerjisi varsa fotoelektrik olayı olur

Bir Atomu Nasıl Uyarırız
Bu arada elektronların metallerden koparılması için ufak enerjiler yeterlidir (Bilhassa, dış yörüngelerinde sadece 1 elektron bulunduran 1A elementleri, alkali metallerden) Metaller iletkendir ve elektronların hareketine izin verirler Metallerin elektriği nasıl ilettiğini açıklayan, serbest elektronlar teorisine göre elektronları metalden koparmak fazla enerji gerektirmez

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com