Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arasındaki, benzerlik, benzerlikler, isı, sıcaklık

İsı Ve Sıcaklık Arasındaki Benzerlikler - İsı Ve Sıcaklık Arasındaki Benzerlik Nedir

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İsı Ve Sıcaklık Arasındaki Benzerlikler - İsı Ve Sıcaklık Arasındaki Benzerlik Nedir

Isı Ve Sıcaklık Arasındaki Benzerlikler - Isı Ve Sıcaklık Arasındaki Benzerlik Nedir
Isı Ve Sıcaklık Arasındaki Benzerlikler - Isı Ve Sıcaklık Arasındaki Benzerlik Nedir

Isı Ve Sıcaklık Arasındaki Benzerlikler
Isı Ve Sıcaklık Arasındaki Benzerlik
Isı Ve Sıcaklık

Isı ve Sıcaklık Arasındaki İlişki ve Özellikleri

1- Maddenin Tanecikli Yapısı :
Boşlukta yer kaplayan, hacmi, kütlesi ve eylemsizliği olan her şeye madde denir Madde, doğada fiziksel özelliklerine göre katı, sıvı ve gaz olarak 3 halde bulunur
Madde hangi halde olursa olsun bütün maddeler taneciklerden oluşmuştur Maddeleri oluşturan tanecikler bazı maddelerde atomu bazı maddelerde de molekülü temsil eder
Maddeyi oluşturan taneciklerin arasında boşluk bulunur
Madde hangi halde olursa olsun maddeyi oluşturan tanecikler hareket halindedir Bu nedenle maddeyi oluşturan taneciklerin hareketlerinden dolayı hareket (kinetik) enerjileri vardır
Maddelerin tanecikleri arasındaki boşluk miktarı ve taneciklerin hareketi maddenin haline göre değişir
Katı tanecikleri arasındaki boşluk çok azdır ve tanecikler sadece oldukları yerde titreşme hareketi yaparlar
Sıvı tanecikleri arasındaki boşluk katılara göre daha fazladır ve tanecikler hem titreşme hem de birbirleri üzerinden kayarak dönme (öteleme) hareketi yaparlar
Gaz tanecikleri arasındaki boşluk katı ve sıvılara göre çok fazladır ve tanecikler birbirlerinden tamamen bağımsız hareket ederler Gaz tanecikleri titreşme, birbirleri üzerinden kayarak dönme ve hem birbirlerine hem de bulundukları kabın duvarlarına çarpıp sıçrama (yayılma = difüzyon) hareketi yaparlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com