Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fonksiyonları, magnezyumun, vücuttaki

Magnezyumun Vücuttaki Fonksiyonları

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vücut ağırlığının %005’ i kadar bir miktarda bulunur İnsan vücudundaki magnezyumun %65’ i kemik ve dişlerdedir Kalan %35 ise kan, doku ve diğer vücut sıvılarında yer alır Beyin ve kalpte diğer dokulardan daha yoğun bulunur
Kemik ve dişlerin gelişimini ve sağlıklı kalmalarını, sinir iletişimlerini ve enerji oluşumunu sağlar İskelet ve sindirim sistemindeki adalelerin kasıldıktan sonra gevşemeleri ancak magnezyum varlığında mümkündür Bu özelliği ile kalpteki damarların da esnekliğini sağlayarak kalp krizlerini önleyici etki gösterir
DNA üretimi ve protein ile karbonhidrat metabolizmalarına etkili enzimlerin fonksiyonları için gereklidir ATP molekülünün sitokrom sistemine taşıdığı enerjiyi serbestleştirir Bu olay hücrelerin enerji üretiminde anahtar bir roldür
Enzim ve dokuların yapılarında rol aldığı gibi magnezyum, hücre membranlarındaki iyon transfer işlemlerinde de temel roller üstlenmektedir Böylelikle hareket sistemi ve sinir sisteminde çok önemli işlevlerin gerçekleşmesini sağlamaktadır
Magnezyum, toprakta ve deniz suyunda saklıdır Vücudumuzun da sürekli doldurulması gereken bir magnezyum rezervi vardır Yanlış beslenme, toprakta bu mineralin giderek azalması magnezyumun vücut tarafından yeteri kadar alınamamasına neden olur Ayrıca fazla terleyen veya idrar söktürücü ilaç alan kişilerde vücuttan daha fazla magnezyum atılımı ortaya çıkar Stres, hamilelik ve emzirme gibi durumlarda ise vücudun magnezyuma olan ihtiyacı daha da artar
Magnezyumun etkileri özellikle spor yapanlarda ön plana çıkmaktadır Spor esnasında meydana gelen fiziksel aktivite ve terleme, plazmadaki magnezyum konsantrasyonunu azaltır Bu nedenle kas krampları ve yaralanmalarının tedavisinde de etkili olan magnezyum, sporcular için önemli bir mineraldir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com