Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, denir, hakkında, neye, oluşumu, rüzgar

Rüzgar Oluşumu Nedir? Rüzgar Oluşumu Hakkında Bilgi Rüzgar Oluşumu Neye Denir? Rüzgar

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rüzgar Oluşumu Nedir? Rüzgar Oluşumu Hakkında Bilgi Rüzgar Oluşumu Neye Denir? Rüzgar

Rüzgar Oluşumu Nedir? Rüzgar Oluşumu Hakkında Bilgi Rüzgar Oluşumu Neye Denir? Rüzgar Oluşumu Çeşitleri
Rüzgar Oluşumu Nedir? Rüzgar Oluşumu Hakkında Bilgi Rüzgar Oluşumu Neye Denir? Rüzgar “Rüzgar” en basit şekilde hareket halindeki hava diye tanımlarız Yani rüzgar dediğimiz şey bir yerden bir başka yere gitmekte olan havadır Bu hareketin yönü herhangi bir yöne doğru olabilir fakat yatay yöndeki hareket genellikle daha fazladır:maxih1 (13):

Rüzgar hakkında kısa ve basit düzeydeki bilgilendirmeden sonra rüzgar oluşumuna sebep etkenler nelerdir, bunların “fizik” bilimiyle ilgisi nedir Rüzgar oluşumun altında yatan fiziksel etmenler nedir onlara bakalım

Rüzgar oluşumunda çokça yer edinen fiziksel kavramlardan birisi “basınç” kavramıdır Basınç, birim yüzeye etki eden kuvvet olarak tanımlanmakta ve birimi kuvvet birimi/alan birimi (Newton/metre – N/m) olarak verilmektedir

Rüzgar’ın temel sebebi atmosfer basıncı farklılıklarıdır Atmosfer basıncının yüksek olduğu bölgeden düşük olduğu bölgeye doğru bir hava hareketi olur İşte bahsi geçen bu hareket rüzgardır Aşağıdaki şekilde rüzgar oluşumu basitçe gösterilmiştir:maxih1 (13):

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com