Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
enerji, kaynakları, nelerdir, nükleer

Nükleer Enerji Kaynakları - Nükleer Enerji Kaynakları Nelerdir?

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

nükleer enerji kaynakları nelerdir
nükleer enerjinin kaynağı nedir

Nükleer Enerji Kaynakları

Bir nükleer santral kurmak için zenginleştirilmiş Uranyuma ihtiyaç vardırUranyumun fisyon tepkimesine girerek bölünmesi sonucunda açığa çok yüksek miktarda enerji çıkar Bu bölünme için, nötronlar yüksek bir hızla uranyum elementinin çekirdeğine çarpar Bu çarpışma çekirdeğin kararsız hale geçmesine ve sonrasında büyük bir enerji açığa çıkartan fisyon tepkimesine neden olur Gerçekleşen tetikleyici ilk fisyon tepkimesi sonucunda ortama nötronlar yayılır Bu nötronlar diğer uranyum çekirdeklerine çarparak fisyonu elementin her atom çekirdeğinde gerçekleştirene kadar devam eder Ortaya çıkan enerji kontrol edilmediği takdirde ölümcül boyutlardadır Kontrol etmek için reaktörlerde fazla nötronları tutan ve tepkimeye girmesini engelleyen üniteler vardır Bu sayede kontrollü bir fisyon tepkimesi zinciri sağlanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com