Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Dilekçe Örnekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cevap, dilekçesi, itirazına, yazılır, yetki, örnek

Yetki İtirazına Cevap Dilekçesi - Yetki İtirazına Cevap Dilekçesi Nasıl Yazılır Örnek

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yetki İtirazına Cevap Dilekçesi - Yetki İtirazına Cevap Dilekçesi Nasıl Yazılır Örnek

Yetki İtirazına Cevap Dilekçesi
Yetki İtirazına Cevap Dilekçe
Yetki İtirazına Cevap Dilekçe Örneği

Yetki İtirazına Cevap Dilekçesi Dosya Esas: /
Duruşma Günü: //
ANKARA 1 AİLE MAHKEMESİNE
YETKİ İTİRAZINDA CEVAP
VEREN DAVACI : Adı ve Soyadı
Adres
DAVALI : Adı ve Soyadı
Adres
TALEP KONUSU : Yetki itirazına cevap
TEBELLÜĞ TARİHİ : …/…/…
AÇIKLAMALAR :
1- Eşimle aramızdaki anlaşmazlık neticesinde Erzincan’da bulunan evimizi terk ederek Ankara’da bulunan ailemin yanına yerleştim Bu evlilik kesin olarak bitti Artık eşime dönmeyeceğim Bundan sonra Ankara’da bulunan ailemin yanında yaşayacağım
2- Türk Medeni Kanununun 168 maddesinde belirtilen boşanma davasının davacının ikametgâhı mahkemesinde açılabileceği hükmünden hareket ederek davayı Ankara Aile Mahkemesinde açmış bulunmaktayım Benim Erzincan’a gitmem ve dava açmak mümkün değildir Bundan sonra yerim ailemin yanı ikametgâhım da ailemin oturduğu yer olan Ankara ili, Aşağı Ayrancı Meneviş Sokak No: …/… olan evdir Bundan dolayı davayı Ankara’da açmış bulunmaktayım
DELİLLER : Her tür delil
HUKUKİ NEDENLER : HUMK md 189 ve İlgili mevzuat
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle, davayı kanuna göre yetkili mahkemede açmış bulunduğumdan davalının yetkisizlik itirazının reddine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim …/…/…

Cevap veren davacı
Adı ve Soyadı
İmza

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com