|
|
Konu Araçları |
çaresiz, dualar, hastalıklara, karşı, okunacak |
Çaresiz Hastalıklara Karşı Okunacak Dualar |
09-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çaresiz Hastalıklara Karşı Okunacak DualarÇaresiz Hastalıklara Karşı Okunacak Dualar Çaresiz Hastalıklara Karşı Okunacak Dualar Çaresiz Hastalıklar için okunacak dualar Çaresiz Hastalıklara karşı okunacak dualar Her şeyden önce şunu çok iyi bilmemiz lazım ki çaresizlik insan içindir Allah için çaresizlik yokturKuran-ı Kerim her alanda bize rehber olan bir kitaptır Bu rehberliğini hastalanınca ne yapmamız gerektiği husularda da bize göstermektedir Bu konuda Kuran en güzel örneği Hz Eyyüp (as) mın hayatıyla bize anlatmaktadır Hz Eyyüp as yaşadığı zaman itibari ile çaresiz bir hastalığa yakalanmıştır Bütün vücudu yara bere içerisinde kalmış Fakat o hastalığın verdiği sıkıntılara sabrederek Allah'a şükretmiştir Sonunda "Rabbi enni messenniyeddurru ve entte erhamürrahimin" anlamı : Rabbim bana zarar dokundu (hastalandım sen erhamürrahiminsin diye dua etmiş ve hastalıktan kurtulduğu gibi hem de gençleşmiştir İnşallah bizlerde sıkıntılara maruz kaldığımızda Hz Eyyüp as gibi tam bir teslimiyetle Allah'a tevekkül ve iman edip ve de dua edersek her türlü maddi ve manevi hastalıklardan kurtuluruz Ve şuna da kesinlikle inanmamız lazım aciz olan insandır çaresizlik insan için geçerli bir durumdur Allah için değil Zaten dua aciz bir varlık olan insanın, sonsuz kudret sahibi olan Allah'tan yardım dilemesidir |
|