|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dualar, efendimiz, ettiği, hzmuhammed, savtavsiye |
![]() |
Hz.Muhammed Efendimiz (Sav)Tavsiye Ettiği Dualar.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz.Muhammed Efendimiz (Sav)Tavsiye Ettiği Dualar..Hz ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimiz Hz ![]() Hz ![]() ![]() Hz Peygamber Efendmiz (s ![]() ![]() PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN (Sallallahu Aleyhi Vessellem) BAZI DUALARI Abdullah bin Abbas -radıyALLAHu anhüma-dan ri¬vâyete göre Peygamber Efendimiz'in duâlarından bi¬ri şu duâ idi: "Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, ku¬lağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üs¬tümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır ![]() Buhârî, Deavât, 9; Müslim, Müsâfirîn, 181; ***Mugîre bin ?u'be'den rivayet olunduğuna göre Resul-i Ekrem -sallALLAHu aleyhi ve sellem-in dualarından biri de şu idi: "Başka bir ilâh yok, ancak ALLAH var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buhârî, Ezân, 155, Deavât, 18; Müslim, Salât,193; Tirmizî, Salât, 108; ***Abdullah bin Abbas -radıyALLAHu anhüma-dan ri¬vâyete göre Resûl-i Ekrem -sallALLAHu aleyhi ve sellem-e bazı kimseler gelip: -İnsanlar; yâni Ebû Süfyân ve arkadaşları sizin¬le muharebe etmek için adam ve silâh toplamışlar, hazırlık yapmışlar ![]() ![]() "ALLAH bize kâfidir, o ne güzel vekîldir!" buyurdu ![]() ![]() ![]() ***Enes bin Mâlik -radıyALLAHu anh-dan rivâyete gö¬re: Resûl-i Ekrem sallALLAHu aleyhi ve sellem Efendimiz'in çok kere duâsı: "Ey Rabbimiz, bize dünyâda da iyilik, güzellik ver, âhirette de iyilik, güzellik ver ![]() ![]() Bakara Sûresi, 201 ![]() ***Ebû Musâ el-Eş'ârîden rivâyete göre Resûl-i Ek¬rem -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle duâ ederlerdi: "Yâ Rabb, benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle ![]() Buhârî, Deavât, 60; Müslim, 70 ![]() ***Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölü¬mü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ***"Ey Ebû Bekr'in kızı! Sana diğer duâları da için¬de toplayan duâları söyleyeyim mi? öyle duâ et: "Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın hem çabuk, hem geç olanını istiyorum ![]() ![]() ![]() İbn Mâce, Duâ, 4 ![]() ***"Sana bir kısım sözler öğreteyim mi ki, ALLAH Teâlâ kimin hayrını murâd ederse onları ona öğ¬retir, sonra ebediyyen unutturmaz ![]() "Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaa¬fımı kuvvetlendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Râmüzü'l-ehâdis ![]() *** " Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan cimrilikten, eli kolu dökülür derecede takatsızlıktan kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım ![]() ![]() ![]() ![]() Resûlullah -sallALLAHu aleyhi ve sellem- duâasında: "Ey Rabbim! Beni, iyilik ettiği zaman sevinen, kötülük ettiği zaman istiğfar edenlerden kıl ![]() ![]() Ekseri duâları: "Ey kalbleri çekip çeviren Rabbim! Kalbimi dînin üzere sâbit kıl ![]() Tirmizî, Deavât, 85 ![]() |
![]() |
![]() |
|