Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dualar, duaları, gecesi, gereken, kadir, kılınması, namaz, olan, yapılacak

Kadir Gecesi Duaları Ve Kılınması Gereken Namaz - Yapılacak Olan Dualar

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kadir Gecesi Duaları Ve Kılınması Gereken Namaz - Yapılacak Olan Dualar

Kadir Gecesi Duaları ve Kılınması Gereken Namaz - Yapılacak Olan Dualar
Kadir Gecesi Duaları ve Kılınması Gereken Namaz - Yapılacak Olan Dualar

Kadir Gecesinde Hangi Dualar Okunmalı - Yapılacak Olan Dualar - Kılınacak Namazlar Kadir Gecesi Duaları ve Kılınması Gereken Namaz - Yapılacak Olan Dualar

Ramazan ayı bir bir gecip gidiyor Bildiğiniz gibi 2010 Ylının Kadir Gecesi 5 Eylül'ü 6 Eylül'e bağlayan geceye denk geliyor ve bu gecede bir çok dua ve dualar okunması gerekirRamazan ayının en hürmetli zamanlarından olan Kadir Gecesinde yapılması veya okunması gereken dualar ve kılınması gereken Namazları sizlerle paylaşıyoruz Allah şimdiden yapacağınız tüm ibadetleri kabul ve makbul eylesin

Kadir Gecesinde Okunması Gereken Dualar:

قال قولى اللهم انك عفو تحب العفو فعف عنى Aişe(Radıyallahu Anha) şöyle buyurmuştur: “Bir kere ben: ‘Ya Rasulellah! Kadir gecesine denk gelirsem ne diyeyim?’ dediğimde:”اللهم انك عفو تحب العفو فعف عني”
“Ey Allah! Gerçekten sen çok affedicisin affı seversin öyleyse beni affet” de buyurdu
——————————————————————————–
عن عائشة رضي الله تعالى عنها قالت: “لو عرفت اي ليلة ليلة القدر ما سأ لت الله فيها الا العافية ”
Aişe (Radıyallahu Anha) şöyle buyurmuştur: “Şayet ben Kadir Gecesi’ nin hangi gece olduğunu bilseydim onda Allah-u Te’ala’ dan ancak afiyet isterdim”(Afiyet;dünya-ahiretmaddi ve manevi tüm belalardan kurtuluş demektir)

——————————————————————————–

عن ابن عمر رضي الله عنهما قال: لم يكن النبي صلى الله عليه و سلم يدع هؤلاء الدعوات حين يمسى و حين يصبح: “الهم انى أسأ لك العا فية فى الد نيا و الآخرة اللهم انى أ سأ لك العفو والعا فية فى دينى و دنياى واهلى وما لى اللهم استر عوراتى و آمن روعاتى اللهم احفظنى من بين يدي ومن خلفى و عن يمينى و عن شمالى و من فوقى و اعوذ بعظمتك ان أغتال من تحتى
İbni Ömer (Radıyallahu Anhüma)’nın beyanına göre;Resülüllah (Sallellahü Aleyhi ve Selem) hiçbir sabah ve akşam şu kelimeleri bırakmazdı
“Ey Allah! Muhakkak ben senden dünya ve ahiret hususunda afiyet isterim
Ey Allah! Şüphesiz ki ben senden (günahlarım için)af (ve mağfiret) dinim ve dünyam ailem ve malım hususunda da afiyet isterim
Ey Allah! Ayıplarımı ört korkularımı emniyete çevir
Ey Allah! Beni önümden ve ardımdan sağımdan ve solumdan bir de üstümden(gelecek tüm musibetlerden) koru
Altımdan (gelecek zelzele gibi afetlerle) helak edilmemden de senin azametine sığınırım

Kadir Gecesinden Kılınması Gereken Namazlar:

Kadir Gecesi namazı 4 rekat olarak kılınır

Kılınış şekli:

1 Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi
2 Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi
3 Rekatta: Fatiha ile 3 Kadir suresi
4 Rekatta: Fatiha ile 3 İhlas suresi

iki rekatta bir Tahiyata oturulur

Selamdan sonra on bir defa
"Allah-u Ekber Alah-u Ekber Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd" denir
Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur

Kadir Gecesi namazı ikişer olarak kılınır Bu namaz en azı iki rekattır İstediğiniz kadar kılabilirsiniz En çoğu 100 rekattır

Kılınış şekli:
Her rekatta Fatiha bir Kadir suresi 3 İhlas suresi okunur Her iki rekatta bir selam verilir HzPeygambere salat-ü selam getirilir
KADİR GECESİ ÇEKİLMESİ GEREKEN TESBİHLER

Hz Aişe (ra) buyurdu ki: Ya Resullulah (SAV) Kadir gecesine yetişirsem nasıl dua edeyim? dedim Oda şöyle buyurdu; "Allahümme inneke afuvvün kerimün tuhibbül afve fağfü anni"
Anlamı: Allahım sen affedicisin affetmeyi seversin beni affet (Tirmizi)
Laihahe illahül hakimül kerimü sübhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim
Hz Peygamber (SAV) buyurdu: "Her kim bu duayı üç defa okursan sanki Kadir Gecesini idrak etmiş gibi sevaba nail olur"
Lailahe illallah
kim sadakatla aşk ile Kadir gecesinde bu mübarek kelimeyi 3 defa söylerse birincisinde Allah Tealanın mağfiretine nail olur İkincisinde cehennemden kurtulur üçüncüsünde cenneti kazanmış olur (Et-tuhfetül marziyye)
Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyil azim

Allah Teala yapılan bütün ibadetlerimizin kabul etsin mübarek gecenin hürmetine ümmeti Muhammedi affetsin kendine layık kul habibine layık ümmeteylesin bu gece için verilen müjdelere bizleri de nail eylesin
Amin
Derleyen: Tacide Aydın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com