![]() |
Kimler Aldandı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kimler AldandıKimler Aldandı Kimler Aldandı Hele bir anlatıver Güzel Dost! Kimler aldandı? - Cehennemi hesaba katmayan dindar aldandı! Çünkü Kur'an şöyle anlattı: ‘Allah tarafından hiç hesaba katmadıkları karşılarına çıkıverdi ![]() ![]() ![]() ![]() *** Bir daha söyleyiver başka kimler aldandı? -Ölüm yokmuş gibi yaşayan dünya-perest aldandı! Zira Kur'an turrayı şöyle bastı: ‘Her nerede olursanız olunuz ölüm size yetişir! Velev eflake ser çekmiş surlarda bulunun!' Nisa Suresi, 78 ![]() Güzel Dost! Anlat bana daha kimler aldandı? - Ameline güvenen abid aldandı! Çünkü Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam şöyle ferman buyurdu: Zinhar aldanmayın! Hiç kimse ameli ile kurtulamaz! Soruldu: Sen de mi Ya Rasulallah? Cevap verdi: Evet ben de! *** Göster bana Can Sevgili! Daha kimler aldandı? - Kendini hak yolunda sanıp, kılını dahi kıpırdatmayanlar aldandı! ‘Allah gayret gösterip cihad edenlere, olduğu yere mıhlanıp kalanların çok üzerinde bir ecr-i azim ihsan etmiştir ![]() ![]() *** Avaz et Hatip avaz, ta ki herkes duysun! Hele hele kimler aldandı? - Nasıl desem bilmem ki namazsız aldandı! Hele bir baksan ya Kur'an nasıl anlattı: 'Ashabı yemin Cennetten seslenip mücrimlere soruyorlar, sizin bu sekar cehennemine girmenize ne sebep oldu? diye ![]() ![]() *** Kim öz-canını yaktı, kimler aldandı? - ‘Ben bundan sonra kurtulmam ![]() ![]() ![]() ![]() *** Anlat anlat daha kimler aldandı? - ‘Bakma! Benim kalbim temiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Deyiver bana başka kim aldandı? - ‘Göreceksin biz nice hacı-hocadan önce gireriz cennete!' diyen nâdan aldandı! ‘Şüphesiz korunan müttekıler içindir Rabblerinin katında na'im cennetleri ![]() ![]() Bahsediver Hatip! Daha kim aldandı? - ‘Bu da bir şey mi canım, millet neler işliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Anlatıver Dostum! Daha kim aldandı? - ‘Benim babam da hacı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Haber et Hatip haber! Başka kim aldandı? - ‘Ben gıybet etmiyorum ki, olanı söylüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Daha kim yandı, kimler aldandı? - ‘İşlediysek biz işledik; azabını çeker diyetini öderiz ![]() ![]() *** Vah Nâsih vah! Demek bunca insan aldandı! - Güzel dost! Bir bilsen daha kimler aldandı! |
![]() |
![]() |
|